ALMAlle valtakunnallinen mielenterveyspalkinto

Uutiset

Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon 2018 saa artisti ALMA. Suomen ensimmäisen Mielinauha-keräyksen lähettiläänä toiminut ALMA eli Alma Sofia Miettinen on tuonut ennakkoluulottomasti esiin erityisesti nuorten mielenterveyttä ja tarvetta saada tukea niissä hetkissä, jolloin elämässä on vaikeaa.

”Siskonsa Annan kanssa kansainvälistä musiikkiuraa tekevä ALMA antoi kasvonsa kampanjalle, jossa mielenterveys tuotiin aiheena ensimmäistä kertaa suomessa ihmisten arjen keskelle: kaupan, kioskin ja apteekin kassoille. Hän puhui kampanjan aikana hyvin avoimesti mielenterveydestä terveytenä ja korosti sen tärkeyttä kaikissa elämänvaiheissa, erityisesti nuoruudessa ”, perustelee Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Suomen Mielenterveysseura on jakanut mielenterveyspalkintoa vuodesta 1994 lähtien. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on omassa elämässään ja toiminnassaan edistänyt ihmisten henkistä hyvinvointia ja tukenut mielenterveyttä varsinaisen mielenterveystyön ulkopuolella.

Viime vuonna vietettiin Mielenterveysseuran 120. juhlavuotta ja palkinto jaettiin poikkeuksellisesti elämäntyöpalkintona Pirkko Lahdelle. Vuonna 2016 palkinnon sai YLEn SEKASIN tiimi. Palkinto jaetaan vuosittain Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta.

Lisätietoa Maailman mielenterveyspäivästä 2018

Mukaan Mielinauha-keräykseen 2019

Alman tähdittämä Mielinauha-keräys järjestetään vuosittain ja seuraava kampanja alkaa huhtikuussa 2019. Ensimmäinen, vuoden 2018, Mielinauha-keräys sai paljon myönteistä palautetta ja vetosi erityisesti nuorempiin ikäluokkiin, jotka muutoinkin jo puhuvat mielenterveydestä avoimemmin.

Tällä hetkellä haetaan aktiivisesti uusia yritys- ja yhteisökumppaneita mukaan keräykseen. Tavoitteena on tehdä Mielinauha-keräyksestä jokakeväinen energisoiva varainhankinnan ja mielenterveystietoisuuden kampanja, jolla kerätään varoja mielenterveystyöhön: mielenterveyden edistämiseen ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen.

”Yhteiskunnassamme on kova tarve matalan kynnyksen kriisiavulle. Mielenterveysongelmien yleisyys Suomessa kertoo, että niin lasten ja nuorten, työikäisten kuin ikääntyneiden hyväksi on tehtävä paljon työtä. Mielinauha-keräyksen sanomaa tarvitaan lisäämään voimavaralähtöistä mielenterveyspuhetta.”

”Mielenterveystyöhön tarvitaan myös lisää varoja. Toivomme, että mahdollisimman moni yritys osallistuu suomalaisten mielenterveyden hyväksi tehtävään työhön”, toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Suomen Mielenterveysseurasta kannustaa.

Lue lisää

Alma: "Ennen mietin, että ei tästä elämästä tuu mitään."

Takaisin