Ensimmäinen valtakunnallinen surukonferenssi Jyväskylässä 24.-25.4.

Uutiset

ENSIMMÄINEN VALTAKUNNALLINEN SURUKONFERENSSI JYVÄSKYLÄSSÄ 24.-25.4.

6.4.2009

Surukonferenssi 2009 Kuoleman suru ja sureminen − omaisten tukeminen äkillisen menetyksen jälkeen − järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 24.-25.4.2009. Vaikka ulkomailla surukonferenssit ovat yleisiä, Suomessa valtakunnallinen surukonferenssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Käpy Kätkyt- ja lapsikuolemaperheiden yhdistys ry, Huoma Henkirikoksen uhrien läheiset ry ja Jyvässeudun nuoret lesket ry. Konferenssi on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, kasvattajille, opettajille, sururyhmien ohjaajille, surevia työssään kohtaaville sekä omaisensa menettäneille.

Surukonferenssi tarjoaa tietoa uusimmasta surututkimuksesta. Mukana ovat esimerkiksi psykologi, kriisipsykoterapeutti Soili Poijula, Suomen Mielenterveysseuran kehittämisjohtaja Liisa Saaristo, toimittaja, pastori Hilkka Olkinuora, sekä tutkija Riitta Kumpulainen. Lisäksi konferenssissa perehdytään palvelujärjestelmän suomiin mahdollisuuksiin ja omaisjärjestöjen ylläpitämään vertaistukeen. Konferenssi nostaa keskeisen kysymyksen esille siitä, saavatko surevat riittävästi tukea ja apua.

Lisätietoja, konferenssiohjelma ja ilmoittautuminen

www.surut.fi >>>

Takaisin