Turvallisin mielin vanhemmaksi -kuvakortit

Turvallisin mielin vanhemmaksi -korttien avulla voidaan edistää lapsiperheiden mielenterveyttä. Niitä voi käyttää neuvolan perhevalmennuksessa, ryhmäneuvolassa, yksilövastaanotolla ja muussa perhetyössä. Kortin yhdellä puolella on valokuva ja toisella sana värillisellä taustalla. Siten kuvia, sanoja ja värejä voi käyttää itsenäisinä korttipakkoina - kuvat ja sanat eivät siis liity toisiinsa.

Korttien tavoitteena on helpottaa toisiin tutustumista, vapauttaa ilmapiiriä ja ryhmäyttää. Korttien avulla voi herättää keskustelua mielenterveyden teemoista, esimerkiksi turvaverkosta, jaksamisesta, arjen rytmistä ja ihmissuhteista. Korttien avulla erilaisista tunteista puhuminen on helpompaa, mikä taas antaa mahdollisuuden vertaistuen saamiselle.

Kortit on kehitetty Turvallisin mielin -hankkeessa yhteistyössä neuvolaterveydenhoitajien ja vanhempien kanssa. Kuvien käytöstä on valmistunut kaksi opinnäytetyötä, joilla kartoitettiin terveydenhoitajien ja vanhempien kokemuksia korttien käytöstä neuvolassa. Lue opinnäytetyöt täältä!

Pakassa on yhteensä 60 korttia. Katso kuvanäytteet tästä!

Katso myös muuta materiaalia varhaiskasvatukseen ja neuvolaan

Tilaa Turvallisin mielin vanhemmaksi -kortit

 

Materiaalin yhteyshenkilö: 
Riikka Nurmi
Kohdeyleisö: 
neuvolan terveydenhoitajat ja perhetyön ammattilaiset
Laajuus: 
60 korttia
Sidosasu: 
laminoitu, koko A6
Hinta: 
11 e
Postimaksu: 
sis. hintaan
Julkaisija: 
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Julkaisupäivä: 
15.5.17

Yhteystiedot

Arja Taipale
Asiantuntija, Mielenterveyden edistäminen neuvolassa

+358 40 574 7643Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki