Yhdessä suru on helpompi kantaa

Kirja antaa mahdollisuuden tukea lasta surussa ja kuljettaa häntä vaikean prosessin läpi. Se opastaa, miten surevasta lapsesta tukevien ja turvallisten kohtaamisten kautta tulee selviytyvä lapsi.

Surunkin keskellä lapsi usein suuntautuu rohkeasti tulevaan ja toimintaan, mutta myös hänellä täytyy olla tilaisuus käsitellä jossakin menetystään. Lasten sururyhmissä on kerhotoimintaan, opetukseen ja leikkiin liittyviä piirteitä, mutta ne ovat myös terapeuttisia. Vertaisryhmässä lapsi saa mahdollisuuden jakaa vaikeita kokemuksiaan, ilmaista tunteitaan ja oppia uusia selviytymiskeinoja yhdessä saman kokeneiden lasten kanssa.

Yhdessä suru on helpompi kantaa -kirjaan on koottu olennainen tieto lasten vertaisryhmätoiminnan periaatteista, ohjaajan toiminnasta, suunnittelusta ja toteutuksesta, sekä paljon käytännön neuvoja ja esimerkkejä harjoituksista. Ne auttavat sururyhmän / vertaisryhmän toteuttamisessa eikä lasten sururyhmän perustaminen tunnu ylivoimaiselta haasteelta. Kirja antaa monipuolista ja konkreettista tietoa kaikille lasten ja nuorten parissa toimiville.

Opaskirjan on toimittanut Tuettu suru -hankkeen projektipäällikkö Anne Laimio, kirjoittajina on lasten sururyhmien suunnittelijoita ja ohjaajia.

"Lapsen suru on erilainen kuin aikuisen, sitä ei ole yhtä helppo ymmärtää. Tämä kirja nostaa esiin tärkeän asian - lapsen surun." Terveyden edistämisen keskuksen arviointi

Tilaa Yhdessä suru on helpompi kantaa
Laajuus: 
124 sivua
Sidosasu: 
Nidottu
Hinta: 
5,00 € (alv sisältyy hintaan) (OVH. 22 €)
Alv.: 
10,00 %
Postimaksu: 
3,50 € / kpl
Julkaisija: 
SMS-Tuotanto Oy
ISBN: 
952-5513-06-8
Julkaisupäivä: 
2004

Yhteystiedot

Arja Karoma
Toimistosihteeri
Mielenterveyden edistäminen

+358 40 657 3686Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki