Liikunnasta hyvää mieltä

Punavuoren Mini-Ankat liikkuivat yhdessä vanhempien kanssa liikuntapassin innoittamina kevään aikana.

Jaoin päiväkodissa 1-3-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen kehittämäni liikuntapassin. En antanut liikuntapassille pakollista palautuspäivämäärää, koska kyse oli leikkimielisistä liikuntaan innoittavista vapaaehtoisista vapaa-ajalla harjoitettavista liikuntapuuhista yhdessä omien vanhempien kanssa.

Palautetuista passeista olin luvannut lapsille pienet palkinnot: kunniakirjat, liikuntapassin kunniakkaasta suorittamisesta.

Moni lapsista palautti passin noin kolmen viikon päästä passin jaosta.

Kunniakirja oli lasten mielestä mukava palkinto!

Vanhemmilta saamani palautteen mukaan passi koettiin toimivaksi ja mukavaksi tavallisen arkiliikunnan lisääjäksi. Lapset suorittivat passin tehtäviä innoissaan ja moni lapsi keksi vielä  perheiden kanssa lisää kivoja lisäliikkumistapojakin omiin passeihinsa.

Vanhemmat kertoivat, että passeja säilytettiin monessa kodissa seinällä, jonne käytiin rastittamassa aina yhdessä vanhemman kanssa suoritettu aktiviteetti.

 

 

Meidän päiväkodissa passi koettiin toimivaksi niin lasten kuin vanhempienkin mielestä.

Liikuntapassi on tulostettavissa täällä hankkeen sivuilla kunniakirjan lisäksi. Liikuntapassia kannattaa ehdottomasti kokeilla ja sitä on helppo muokata jokaisen lapsen yksilöllisiä tarpeita ja ikätasoa ajatellen.

Meillä päiväkodissa liikuntapassi pysyy käytössä niin kevät- kuin syyskaudella.

Kirjoittaja: Anniina Järvenpää, pk Ankkalampi

Yhteystiedot

Elina Marjamäki
Asiantuntijakoordinaattori. Nuorisoalan Osaamiskeskustoiminta.
Mielenterveyden edistäminen kunnallisessa nuorisotyössä

+358 40 678 7295Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki