Masennus

Masennus-kirjassa on monipuolista tietoa masennuksesta ja kirjoittajina on suuri joukko suomalaisia eturivin asiantuntijoita.

Kirjassa käsitellään masennustilaan vaikuttavia psykologisia, biologisia ja sosiaalisia tekijöitä, sairauden oireita, tunnistamista, hoitoa, kuntoutumista ja läheisten roolia sekä jaksamista.

Lääkehoidon ohella kuvataan keskusteluhoitoja sekä psyko- ja taideterapioita. Kirjassa tarkastellaan myös sairastumista ehkäiseviä ja toipumista tukevia tekijöitä, hoitoa vaikeuttavia kielteisiä asenteita sekä sairauden yhteyttä itsemurhiin. Masennusta lähestytään myös inhimillisenä kokemuksena sekä yhteiskunnallisena ja kulttuurisena ilmiönä. Kirjassa käsitellään mm. pitkäaikaista masennusta, synnytyksen jälkeistä masennusta, lasten, nuorten ja ikääntyneiden masennustiloja, masennuksen yhteyttä somaattisiin sairauksiin, unihäiriöihin, työuupumukseen ja traumoihin.

Masennus kuuluu Duodecimin Hyvä hoito -sarjaan. Sarjan kirjat on tarkoitettu potilaille, heidän läheisilleen, hoidon ammattilaisille, opettajille ja opiskelijoille. Masennus-kirjassa yhteistyökumppanina on ollut Suomen Mielenterveysseura.

Tilaa Masennus - kirja

Laajuus: 
416 sivua
Hinta: 
49,00 € (alv sisältyy hintaan)
Alv.: 
10,00 %
Postimaksu: 
4,50 € / kpl
ISBN: 
978-951-656-318-6