Mielenterveys osaksi päätöksentekoa

Uutiset

MEDIAKUTSU
Kansainvälinen vaikuttajakonferenssi Helsingissä 11.–12.5.2015.

Psyykkinen hyvinvointi on yhteiskunnan menestystekijä ja talouskasvun välttämätön edellytys. Ei ole terveyttä ilman mielenterveyttä ja molempia rakennetaan kaikilla elämän alueilla. Mental Health in All Policies - Mielenterveys kaikessa päätöksenteossa -konferenssi tuo käyttöön EU:n terveysohjelman tuloksia Helsingissä 11.–12.5.2015. 

Konferenssi nostaa esiin sen, miten mielenterveyttä vahvistetaan kaikessa päätöksenteossa yhdyskuntasuunnittelusta lähtien.  

MAANANTAINA 11.5.2015 esillä ovat mm. mielenterveyden kustannusvaikutukset yhteiskunnalle. Niitä tuo aamupäivän osiossa esiin alan tunnettu kansantaloustieteilijä, professori Martin Knapp (London School of Economics and Political Science). Iltapäivällä keskusteluun nousevat työntekijöiden tuottavuus ja mielenterveys. Ilmiötä arvioi taloustieteilijä David McDaid (The London School of Economics and Political Science). Mielenterveystaitojen oppimisen tärkeyttä läpi elämän kuvaa johtaja Margaret Barry (The World Health Organization Collaborating Centre, Galway, Ireland). Hän on tutkinut myös lasten ja nuorten mielenterveystaitojen vahvistamista. 

TIISTAINA 12.5.2015 on aamulla vuorossa kaupunkien suunnittelu ja miten mielenterveyttä edistetään kaupungin kaikessa päätöksenteossa. Tätä kuvaa Gary Belkin (New York City Department of Health and Mental Hygiene) ja kertoo New Yorkin mallista. Konferenssissa esillä on itsemurhien ehkäisy. Itsemurhien määrä Suomessa on lähes kaksinkertainen verrattuna muihin Pohjoismaihin ja puolitoistakertainen muihin EU-maihin. Kampanjajohtaja Johanne Bratbo selventää, miten Tanskassa on puolitettu itsemurhien esiintyvyys. Konferenssissa julkistetaan Mielenterveysseuran suomeksi kääntämä WHO:n Itsemurhien ehkäisy -raportti.   

Konferenssissa yhtenä hanke-esimerkkinä on Suomen Mielenterveysseuran vetämä eurooppalainen Mielenterveys kaikessa päätöksenteossa osio komission ja jäsenmaiden yhteistoimessa EU Joint Action on Mental Health and Well-being. Konferenssissa julkistetaan myös komission Terveyden ja elintarviketurvallisuuden pääosaston (SANTE) kehitys- ja toteuttamistoiminta mielenterveyden edistämiseksi.  

Konferenssin ohjelma
Konferenssi nähtävissä suorana tämän linkin kautta
Median ilmoittautuminen

Kansainvälinen mielenterveyden edistämisen konferenssi järjestetään Helsingissä hotelli Scandic Parkissa 11.–12.5.2015, Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki. 

Konferenssin järjestävät Euroopan komissio, sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Mielenterveysseura. Konferenssi tulkataan englannista suomeen ja suomesta englantiin. Media on tervetullut tapahtumaan.

Kutsutapahtuma kokoaa yhteen jäsenvaltioiden viranomaisia eri hallinnonaloilta sekä vaikuttajia kansalliselta, alueelliselta ja paikalliselta tasolta. Mukana on myös edustajia kansainvälisistä järjestöistä, tutkijoita sekä edustajia alan kansalaisjärjestöistä. Konferenssi on alueellinen tapahtuma, jonka osallistujat tulevat pääasiassa Pohjoismaiden ja Baltian alueelta.

Konferenssitoimisto: Chafea-Mental-Health-Event@tipik.eu (vain englanniksi).

Takaisin

Yhteystiedot

Kristian Wahlbeck
Kehitysjohtaja

+358 400 659 101Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki