Mielenterveyspalkinto tutkija Jouko Karjalaiselle

Uutiset

Palkinnon perusteluissa todetaan Karjalaisen selvittäneen tutkimuksissaan huono-osaisuutta sekä köyhyyden ja syrjäytymisen vaikutuksia hyvinvointipolitiikan varjossa. Hän on osallistunut vapaaehtoistyöhön järjestöjen, kirkon diakoniatyön ja työttömien yhdistysten kanssa.

Karjalainen kuvaa itseään mukavuudenhaluiseksi ihmiseksi, joka kulkee mieluummin polkupyörällä kuin millään muulla kulkuvälineellä.

Suomen Mielenterveysseura on jakanut vuosittain mielenterveyspäivän yhteydessä vuoden mielenterveyspalkinnon 1994 lähtien Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta.

Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on omassa elämässään ja toiminnassaan esittänyt ihmisten henkistä hyvinvointia ja tukenut mielenterveyttä varsinaisen mielenterveystyön ulkopuolella.

Mielenterveyspalkinto on aiemmin myönnetty muun muassa näyttelijä Jussi Lehtoselle, dramaturgi Outi Nyytäjälle, professori Antti Eskolalle, professori Kari Uusikylälle, rouva Tellervo Koivistolle ja Työttömien valtakunnalliselle yhdistykselle.

Takaisin