Mielenterveysseurasta kriisiapua myös kesällä

Uutiset

Mielenterveysseura tarjoaa välitöntä kriisiapua kesälläkin. Valtakunnallinen kriisipuhelin kyetään pitämään auki normaalisti. Kriisipuhelimessa päivystävät ammattilaiset tai koulutetut vapaaehtoiset numerossa 01019 5202 maanantaista perjantaihin kello 9 – 06, lauantaisin kello 15 – 06 ja sunnuntaisin kello 15 – 22.

 

Helsingissä SOS-keskuksen kriisivastaanotto toimii minimimiehityksellä. Kriisikeskus pyrkii ottamaan vastaan akuutissa kriisissä olevat asiakkaat, joille on sattunut jotain järkyttävää kuten paha onnettomuus, läheisen kuolema tai itsemurha.  Vastaanoton puhelin (09) 4135 0510 on auki arkisin kello 9 – 16.

 

Helsinkiläiset ja tuusulalaiset voivat äkillisissä kriisitilanteissa ottaa yhteyttä myös SOS-autoon, joka päivystää nyt ympärivuorokautisesti viimeistä kesää numerossa 040 5032 199. Helsingin terveyslautakunta on päättänyt lopettaa ensi vuoden alusta SOS-auton sopimuksen, jolla se on 15 vuotta toiminut Helsingin psykososiaalisen tuen ympäri vuorokauden päivystävänä ensihälytysyksikkönä. SOS-auto tekee kotikäyntejä ja tapaa kriisissä olevia asiakkaita.

 

Vaikeat elämäntilanteet eivät vietä kesälomaa. Niistä selviytyy yleensä omin voimin läheisten ihmisten tuella. Toisinaan ahdistava tapahtuma tai solmuun mennyt ihmissuhde voi kuitenkin kuluttaa voimat loppuun, etenkin jos jää yksin huoliensa tai pelkojensa kanssa. 

 

"Esimerkiksi perheongelmat voivat kulminoitua loman aikana ja purkautua sen jälkeen parisuhdekriiseinä, joiden selvittelyssä tarvitaan ulkopuolista apua", sanoo SOS-keskuksen johtaja Outi Ruishalme. Myös julkisten mielenterveyspalvelujen puute näkyy kesäisin kriisikeskuksen yhteydenotoissa.

 

Osa Mielenterveysseuran kriisikeskusverkoston kriisikeskuksista eri puolilla maata päivystää kesälläkin. Myös verkkokriisikeskus www.tukinet.net toimii normaalisti. Tukinetissä saa henkilökohtaista tukea kriisikeskusten työntekijöiltä tai vapaaehtoisilta ja voi osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin.

 

Kristina Salonen

viestintäjohtaja

puhelin 0400 760 807

kristina.salonen(at)mielenterveysseura.fi

www.mielenterveysseura.fi

 

Lisätietoa:

SOS-keskuksen johtaja Outi Ruishalme

puhelin 040 542 6164

 

Takaisin