MIELI ry Pride-viikolla: Jokainen mieli on samanarvoinen

MIELI Suomen Mielenterveys ry osallistuu Pride-viikkoon 24.–30.6.2019 sekä Helsinki Pride -kulkueeseen 29.6. teemalla “Jokainen mieli on samanarvoinen”.

Liian moni sateenkaari-ihminen joutuu kohtaamaan mitätöimistä ja sosiaalista painetta, sekä pahimmillaan kiusaamista, uhkailua ja väkivaltaa. Tämä heikentää itsetuntoa ja minäkuvaa, ja on mielenterveyden häiriöiden riskitekijä. 

Haasteita avun hakemisessa voi syntyä myös siitä, että seksuaaliseen ja sukupuoliseen moninaisuuteen liittyviä tarpeita ei tunnisteta. Mielenterveys kuuluu kuitenkin kaikille riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta.

MIELI ry:n tarjoaman tuen ja avun lähtökohta on jokaisen ihmisen kohtaaminen yksilönä. Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen voi soittaa, kriisivastaanotolle saapua ja Sekasin-chattiin ottaa yhteyttä luottamuksellisesti ja anonyymisti. 

Pride-viikko 24.–30.6. antaa äänen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja juhlistaa tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta sekä kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia.

MIELI ry sidosryhmineen osallistuu Senaatintorilta lähtevään Pride-kulkueeseen sekä Kaivopuiston puistojuhlaan 29.6. lauantaina kukkaseppeleiden ja ilmapallojen kera. Kulkueeseen osallistuvaa MIELI ry:n rekkaa koristavat sloganit: ”Jokainen mieli on samanarvoinen” ja ”Ainahan se on mielessä, tasa-arvo”.

Lisätietoja

Helsinki Pride -yhteisö
​​Tukea ja apua


Yhteystiedot

Reija Tuomisalo
SOS-kriisikeskuksen päällikkö

+358 40 555 8491Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki