Mitä sinulle kuuluu Jonna?

Laulaja Jonna on Mental Health Art Weekin 23.-29.5. 2016 kummi. Kysyimme Jonnalta, mitä hänelle kuuluu.

Elämäni on yhtä vuoristorataa. Joinakin päivinä olen niin allapäin, etten haluaisi muuta kuin katsoa lempisarjojani Netflixistä. Toisina päivinä taas olen niin hyvällä tuulella ja täynnä energiaa, etten malttaisi mennä nukkumaan. 

Itsetuntoani ovat vahvistaneet onnistumiset. Joka kerta, kun saan jonkun asian vietyä päätökseen, tunnen onnistuneeni. Myös silloin, kun saan hyvää palautetta työstäni, tunnen tehneeni jotain oikein. Mulle on todella tärkeää löytää tilaisuuksia tehdä sitä mistä nautin.

Hoidan mieltäni tekemällä asioita, joista nautin. Tanssitunnille meneminen, trampoliinihyppely, sauna, poreallas, kissan kanssa leikkiminen tai hetki kauniissa luonnossa saavat aina hyvälle mielelle.

Turhaudun aina, kun aliarvioin oman ajankäyttöni, aiheutan itselleni kiireen ja sen seurauksena olen sovitusta aikataulusta myöhässä. Yritän välillä tehdä liian monta asiaa samaan aikaan ja ajantaju häviää kokonaan. Ainut tapa välttyä tältä, on asettaa itselleni kotoa lähtöaika, jotta ehdin laittaa itseni valmiiksi ja sovittuun tapaamiseen ajoissa.

Haluan rohkaista ihmisiä puhumaan avoimemmin haasteistaan läheisilleen. Muiden on vaikea auttaa, jos he eivät tiedä mistä on kyse. Kun ystävä tai lähimmäinen kysyy kuulumisia, niin kerro ihmeessä, mitä sinulle oikeasti kuuluu. Kaikilla meistä on omat haasteemme ja niiden jakaminen toisten kanssa keventää usein meidän omaa taakkaamme.

Arvostan pienten lasten äitejä, jotka tekevät paljon uhrauksia lastensa eteen. Paras ystäväni Deni on mun idoli. Hänellä on 5 ihanaa lasta, joita hän kärsivällisesti opettaa ja ohjaa olemaan itsenäisiä ja rohkeita yksilöitä. Toivon, että itse voisin olla yhtä hyvä äiti omille lapsilleni tulevaisuudessa.

Olen kiitollinen, että olen fyysisesti terve ja pystyn liikkumaan. Usein saatan myös unohtaa, kuinka onnekas olen, kun minulla on katto pään päällä ja rahaa ruokaan. Lämmin vesi ja puhdas juomavesi ovat myös asioita, joita yritän olla ottamatta itsestäänselvyyksinä.

Suomalaisten pitäisi irrotella enemmän. Enkä tarkoita juhlimista, vaan ripausta huumoria arkeen. Jos emme yrittäisi niin kovasti olla hajuttomia, mauttomia ja äänettömiä, voisimme ehkä nauttia arjesta hieman enemmän. Lopetetaan muiden tuijottaminen ja arvostelu ja annetaan kaikkien kukkien kukkia. Nauretaan enemmän itsellemme. Se tekee hyvää sielulle ja sydämelle.

Mitä sinulle kuuluu -sarjassa ajankohtaiset ihmiset vastaavat kysymykseen Mitä sinulle kuuluu? jatkamalla elämästä utelevia lauseita.

Lue lisää