Mitä sinulle kuuluu, Eve Hotti?

Eve Hotti on urbaania poppia tekevä muusikko, joka esiintyi myös Ylen Sekasin-sarjassa. Kysyimme mitä hänelle kuuluu.

Eve Hotti

Itkin viimeksi viime tiistaina, kun olin käymässä vanhalla ylä-asteellani, jossa puhuimme 8. ja 9. luokkien oppilaiden kanssa mielenterveydestä ja masennuksesta. Moni oppilas ei siinä tilanteessa uskaltanut kertoa omista ongelmistaan, mutta viestit jälkikäteen ovat koskettaneet todella syvästi, ja useammat kyyneleet pääsin sitten niitä lueskellessa vuodattamaan.

Elämäni on tällä hetkellä sekavaa. Minusta tuntuu, että stressi ja pieni paniikki painaa niskaan joka päivä, mutta toisaalta elämässäni on jokaista negatiivista tunnetta kohtaan tällä hetkellä jokin onnellinen tai ihana tunne. 

Itsetuntoani on vahvistanut kesän aikana tapaamani henkilö. On upeaa huomata, kuinka joku välittää sinusta sellaisena kuin olet, ja kuinka omasta mielestä sellaiset asiat, joita koitat peitellä itsessäsi, ovatkin sellaisia, joita toinen haluaa vaalia.

Turhaudun kun olen väsynyt. Väsyneenä kaikki asiat tuntuvat miljoona kertaa isommilta ja tekee mieli heittää pyyhe aina kehään vain koska on ylirasittunut. Positiivista kai kuitenkin on se, että tiedän sen olon johtuvan väsymyksestä ja teen sitten tietoisen päätöksen pohtia mielessä olevaa tilannetta kunnon unien jälkeen. 

Hoidan mieltäni keskustelemalla. Minulle on nuoresta pitäen opetettu puhumisen taito, ja se on minusta yksi parhaista opetuksista, mitä äitini on voinut minulle siirtää. Juttelen paljon perheeni kanssa avoimesti mieltä painavista asioista, sillä välillä tilannetta helpottaa se, että joku katsoo sitä ulkopuolelta vähän eri näkökulmasta. Kun mieli käy liian raskaaksi, käyn myös puhumassa koulutetun henkilön kanssa.

Arvostan avoimuutta. Arvostan sellaisia ihmisiä jotka eivät tee ennakkokäsitystä toisesta henkilöstä sen mukaan, millainen hänen taustansa tai elämäntilanteensa on. Helposti sanottu, mutta siihen sortuu helposti, ja täytyy välillä itse myös muistuttaa itseään, että anna toiselle mahdollisuus. 

Toivon että saan omilla kokemuksillani ja puheillani jatkossakin auttaa ja tsempata muita. Vanhan yläasteeni viralliseksi kummiksi nimittäminen lämmitti sydäntäni, ja uskon että saan olla vielä monelle nuorelle sitäkin kautta esimerkkinä. 

Kiitän kaikkia ihmisiä, jotka ovat omilla toimillaan antaneet minulle mahdollisuuden toteuttaa itseäni ja luottaneet siihen, että kyllä minusta on johonkin. Olen ikuisesti kiitollinen ja onnellinen näistä jo tähän mennessä kertyneistä kokemuksista musiikin ja näyttelemisen mutta myös nuorten auttamisen parissa.

Seuraa Eveä Facebookissa ja Instagramissa

Lue lisää