Mitä sinulle kuuluu Mansikkka?

Videobloggaaja Mansikkka eli Maiju Voutilainen teki toukokuussa videon, jossa hän kertoi avoimesti omasta mielenterveysongelmastaan ja siitä, kuinka hän haki apua. Samalla hän halusi auttaa muita ja osallistui Sekasin-kampanjaan. Kysyimme Mansikkkalta, mitä hänelle kuuluu.

Elämäni on välillä tosi kivaa ja välillä tosi raskasta. Lähiaikoina on tapahtunut niin paljon uusia ja jänniä asioita, että ihan huimaa. Samalla niistä stressaaminen on vienyt tosi paljon voimia. Niinä päivinä, kun ei ole mitään, on vaikea ja lähes mahdoton nousta sängystä. Mutta yritän tarttua mahdollisuuksiin, vaikka välillä jännittää.

Olen hämmentynyt siitä, miten moni kokee minut rohkaisevana esimerkkinä. Oli kyse sitten mielenterveysasioista tai vaikka oman tyylinsä löytämisestä. Tunnen itseni kuitenkin ajoittain niin pieneksi ja mitättömäksi, että sattuu päähän kun edes ajattelee semmoista. Mutta olen siitä hyvin otettu.

Olen rakastunut ensimmäistä kertaa elämässäni. Tuntuu todella hyvältä, että vierellä on ihminen, johon voi luottaa. Se tekee kaiken mitä voi, että mulla olisi hyvä olla. Samoin toisin päin. On turvallista olla sen vieressä.

Turhaudun, kun olen myöhässä. En voi sietää myöhästelyä ja aikataulut menee jostain syystä aina tunteisiin. Muiden pienet myöhästelyt vielä menee, mutta jos itse olen edes minuutin myöhässä, niin tuntuu tosi pahalta.

Itkin viimeksi, kun ystävääni kohdeltiin huonosti. Tilanne oli niin ahdistava, että itkin ja menin paniikkiin. Minulle tärkeimpiä ihmisiä ei kohdella niin.

Haluan rohkaista ihmisiä olemaan rohkeita, avoimia ja omia itsejään. Ihmiset, olette kauniita.

Arvostan ihmisiä, jotka osaavat puhua tunteistaan. Minulle se ei ole koskaan ollut helppoa.

Toivon, että voisin joskus olla täysin onnellinen itseeni ja elämääni. Tuntuu hassulta sanoa noin, mutta niin se on. Tiedän, että tulevaisuudessa on tulossa hienoja juttuja ja odotan niitä kovasti. Ei saisi unohtaa että tälläkin hetkellä on moni asia hyvin, niistä vain pitäisi voida nauttia. (Haloo aivot, toimikaa!!)

Mitä sinulle kuuluu -sarjassa ajankohtaiset ihmiset vastaavat kysymykseen Mitä sinulle kuuluu? jatkamalla elämästä utelevia lauseita.

Sekasin -kampanjassa rohkaistaan nuoria puhumaan ongelmistaan ja tarjotaan 24/7 keskusteluapua 23.–29.5.2016. Kampanjan toteuttavat YLE, Suomen Mielenterveysseura, Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Mielenterveyden keskusliitto.

Lue lisää