Professori Margaret M. Barry: Mielenterveys vaatii aikaista puuttumista

Uutiset

Mielenterveyden kannalta tuki lapsuudessa ja nuoruudessa tuo parhaat tulokset. Tästä kertoo Helsingissä järjestettävässä EU-tason Mental Health in All Policies -konferensissa 11.5.2015 irlantilainen professori Margaret M. Barry.

– Esityksessäni kerron miksi, miten ja kuinka tehokasta on mielenterveyden edistäminen lasten ja nuorten kohdalla kolmessa eri ikäryhmässä, Margaret M. Barry kertoo.

– Aivan pienimpien lasten osalta mielenterveyden edistäminen alkaa jo ennen syntymää ja vanhemmuuden tuki on tässä keskeisessä roolissa. Käyttäytymisongelmia on saatu vähennettyä auttamalla kriisiperheitä, tämä tarkoittaa myös taloudellisen kriisin kohtaamia perheitä, Barry sanoo.

– Jos taas ajatellaan kouluikäisiä nuoria, niin tehokkaimmaksi on koettu kokonaisvaltainen mielenterveyden edistäminen, jossa kaikki osapuolet eli koulun henkilökunta, koululaiset, perheet ja koulun lähiympäristö otetaan mukaan. Tämä on kaikkein kustannustehokkainta.

Margaret M. Barry toimii terveyden edistämisen professorina Irlannin kansallisessa yliopistossa Galwayssa. Hän on lisäksi WHO:n alaisen terveyden edistämisen yhteistyökeskuksen johtaja.

Professori Margaret M. Barry osallistuu Helsingissä (11.–12.5.2015) järjestettävään Mental Health in All Policies–konferenssiin. Konferenssipaikkana on hotelli Scandic Park, Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki.

Margaret M. Barryn esitys 11.5.2015 klo 13.15-15.00 on nähtävissä suorana.

Konferenssin järjestävät Euroopan komissio, sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Mielenterveysseura. Konferenssi tulkataan englannista suomeen ja suomesta englantiin. Konferenssin koko ohjelma.

Lisätietoja: Margaret M. Barry, margaret.barry@nuigalway.ie

Takaisin

Yhteystiedot

Kristian Wahlbeck
Kehitysjohtaja

+358 400 659 101Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki