Surevan lapsen kanssa

Surusta, menettämisestä ja kuolemasta puhuminen voi olla lapselle vaikeaa. Miten opimme tunnistamaan lapsen surun eri kehitys- ja ikävaiheissa sekä tukemaan ja auttamaan häntä.

Kirja on syntynyt asiantuntijoiden yhteistyönä ja kuvaa keinoja, jotka on koettu hyviksi arkipäivän tilanteissa, kun käsittelemme surua ja kuolemaa yhdessä lapsen kanssa. Tutustumme lähemmin mm. musiikin, leikin ja satujen käyttöön suremisessa monien käytännön esimerkkien ja tehtävien avulla. Tekijät kertovat myös, milloin surun satuttama lapsi tarvitsee terapiaa tai muuta ammattiapua.

Kirja soveltuu lapsen vanhemmille ja läheisille sekä henkilöille, jotka työnsä kautta ovat mukana lapsen surussa. Monipuolista tietoa myös opiskeluun ja koulutukseen. Kirjoittajat: musiikkiterapian professori Jaakko Erkkilä, kehityspsykologi Tiina Holmberg, lasten ja nuorten psykologi Sirkku Niemelä sekä kasvatustieteiden tohtori Hilkka Ylönen. Kirja julkaistaan yhteistyössä Tuettu suru -hankkeen (Jyväskylä) kanssa.

"Menetys on myös haaste, joka siihen liittyvän surun läpikäymisellä voi muuttua ymmärrykseksi ja voimavaraksi. Tämä kirja on tarkoitettu auttamaan sen haasteen kohtaamisessa. Toivon sen tuottavan ymmärrystä, oivalluksia ja helpotusta niiden aikuisten elämään, jotka vanhempina, omaisina, ystävinä tai ammattinsa vuoksi ovat mukana lapsen surun käsittelyssä." kirjoittaa professori Martti Lindqvist kirjan alkusanoissa.

"Arasta aiheesta kirjoitettu tietopaketti, joka sopii niin asiantuntijoille, ammattilaisille kuin lasten vanhemmille ja läheisille." Terveyden edistämisen keskuksen lausunto.

Tilaa Verkkokaupasta

Laajuus: 
172 sivua
Sidosasu: 
Nidottu
Hinta: 
5,00 € (alv sisältyy hintaan) (OVH. 25 €)
Alv.: 
10,00 %
Postimaksu: 
2,50 € / kpl
Julkaisija: 
SMS-Tuotanto Oy
Tekijätiedot: 
Anne Laimio
ISBN: 
951-9458-95-6
Julkaisupäivä: 
2003
Lisätietoja: 
3. painos, 2005