Taidetta yli rajojen Mental Health Art Weekin teemana

Uutiset

Mental Health Art Week

Mental Health Art Week

MHAW-toimintaviikon 20.—27.5.2018 teema on monikulttuurisuus ja monimuotoisuus. Teema tutustuttaa eri kulttuureiden taiteeseen, yhteisöllisyyteen ja tapoihin vaikuttaa hyvinvointiin eri puolilla Suomea.

Mental Health Art Weekin 2018 ohjelma

Sisältökokonaisuus taiteesta ja monikulttuurisuudesta

Kokosimme monikulttuurisuudesta sisältökokonaisuuden verkkoon. Teeman jutuissa ihmiset kertovat erilaisista tavoista, joilla taide on auttanut ylittämään niin omia kuin kulttuurien välisiä rajoja.

”Pilke silmäkulmassa on voimavarani”
Maahanmuuttajan poika on saanut kuuluviin oman äänensä. Manuel Pinto kertoo jutussa elämäntarinansa. Hänen komediallinen Maahanmuuttajan poika -monologiesityksensä Mental Health Art Weekin tapahtumissa Helsingissä Lapinlahden Auditoriossa 20.5. klo 14.00–14.40.

Taide rauhoittaa vilkkaimmankin
Susanna Kosonen on käyttänyt taidetta lasten ja nuorten kanssa työskennellessä niin päiväkodissa, koulussa kuin toisen asteen oppilaitoksessakin. Hän kehitti varhaiskasvatuksen ammattilaisten käyttöön taidekortit. Taidekasvatuksen gradussaan hän selvitti, kuinka ammattilaiset käyttivät taidekortteja työssä lasten kanssa, ja millaisia mielenterveyttä vahvistavia vaikutuksia nämä havaitsivat.

Maahanmuuttajasta kulttuuriaktivistiksi
Kriisikeskus Turvapoijun vapaaehtoinen Uchenna Unanka muutti Nigerian suurimmasta kaupungista Lagosista Kemiin yhdeksän vuotta sitten. Nyt hän auttaa toisia löytämään paikkansa vieraassa maassa.

Tarinoiden imussa Story sharing cafessa
Story sharing cafeissa ihmiset kohtaavat tarinoiden jakamisen äärellä. Menetelmän kehittämiseen osallistuneen Max Bremerin mukaan toisten kohtaaminen ja tarinoiden jakaminen on aina ajankohtaista. Taustasta riippumatta kaikilla on siihen tarve.

Kaikenkirjava kulttuuri Ippolito Caffista Apulantaan vahvistaa mielenterveyttä
Nykytutkimuskin kertoo, että kulttuuri vaikuttaa myönteisesti mielenterveyteen. Esimerkiksi laulamisen ja musiikin kuuntelun on todettu parantavan mielialaa ja elämänlaatua. Taidetta on käytetty muun muassa itseilmaisun, viestintätaitojen ja itsetunnon vahvistamiseen. Taiteen hyvinvointivaikutuksista ja omakohtaisista kokemuksista kertoo Mielenterveysseuran järjestöjohtaja Sinikka Kaakkuriniemi.

Kulttuuria kokemassa -sarja

Millainen on ollut merkityksellinen taidekokemus? Mikä on taiteen ja kulttuurin tehtävä? Eri maista Suomeen muuttaneet kertovat kokemuksistaan taiteen ja kulttuurin parissa.

Olga Liukkonen

Alaa Altamimi

Mohamed Ibrahim

Sandra Dedolli
 

Takaisin