Addiktio- ja uniseminaarit syksyllä 2019 Helsingissä


Suomen Mielenterveysseura järjestää  23.9.-27.9.2019 yhteistyössä Suomen Mind-Body Bridging yhdistyksen kanssa kaksi huipputason seminaaria Mind-Body Bridging (MBB) -menetelmän käytöstä riippuvuuksien ja univaikeuksien hoidossa.

MBB-malli on transdiagnostinen eli lähestymistapaa voidaan käyttää erilaisten diagnosoitujen häiriöiden ja oireiden hoidossa. Ohjelmassa opitaan tunnistamaan kielteisiä, stressireaktiota ylläpitäviä ajatus- ja tunnereaktioita. Tietoisuustaitojen avulla (kuulo- ja tuntoaistimuksiin palaamalla) harjoitellaan katkaisemaan toimimattomia ja automaattisia keho-mielireaktioita. Näin päästään palaamaan luonnollisen toiminnanohjauksen tilaan, jossa voimavaramme ovat aidosti käytössämme.

Molemmat ohjelmat on hyväksytty USA:n käypähoitosuositusten kansalliseen rekisteriin vuonna 2015 (U.S. National Registry of Evidence-Based Programs and Practices, NREPP).

Addiktioseminaari (3pv) 23.-25.9.2019

 Mind-Body Bridging päihderiippuvuuden hoito-ohjelma  

The Mind-Body Bridging Substance Abuse Program, MBBSAP

Ohjelma auttaa päihderiippuvuudesta kärsiviä saamaan konkreettisia keinoja ymmärtää ja estää retkahduksia niihin liittyvien ajatus- ja tunneketjujen sekä kehoreaktioiden tiedostamisen ja pysäyttämisen avulla. Ohjelman on todettu vähentävän riippuvuutta, traumaoireita ja unihäiriöitä. 

Koulutus toimii erinomaisena addiktioiden hoidon käytännöllisenä tieto- ja taitopakettina sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä täydennyskoulutuksena alaa jo tunteville. Vaikka koulutus on suunnattu päihderiippuvuuksien hoidosta kiinnostuneille, malli on hyvin sovellettavissa esim. peliriippuvuuden hoitoon.

Ohjelma vahvistaa myös koulutukseen osallistuvan ammattiauttajan hyvinvointia, tietoisuustaitoja ja itsemyötätuntoa.

Seminaarissa on suomenkielinen tulkkaus.

Uniseminaari (2pv) 26.-27.9.2019

Mind-Body Bridging uniohjelma

The Mind–Body Bridging Sleep Program, MBBSP

Ohjelma on unen ja nukkumisen parantamiseen kohdennettu lyhytinterventio, jonka on myös todettu vähentävän kipua, uupumusta, traumaoireita sekä stressiin ja masennukseen liittyviä oireita ja tekijöitä. Ohjelmassa opitaan tunnistamaan ja pysäyttämään kielteisiä ajatus- ja tunnereaktioita sekä palaamaan aina läsnäolevan oman voiman, eheyden ja hyvinvoinnin keskukseen.

Tilaisuudessa ei ole virallista tulkkausta, mutta suomalainen asiantuntija kääntää tarpeen mukaan.

Kouluttajat:

Psykologi, tutkija Guy Du Plessis on kotoisin Etelä-Afrikasta. Hän on työskennellyt yli 17 vuotta riippuvuuksien hoidon parissa mm. addiktioklinikan hoito-ohjelmien kliinisenä johtajana, kouluttajana ja kehittäjänä. Hän opettaa mm. Etelä- Kalifornian yliopistossa sekä toimii tutkijana Etelä-Afrikan Momentum Mental Health Care -yksikössä. Du Plessis on julkaissut lukuisia tieteellisiä artikkeleita liittyen addiktioiden hoitoon, filosofiaan ja teoreettiseen psykologiaan.

Sosiaalityöntekijä, MBB Charity -organisaation kliininen johtaja Kevin G. Webb on tuttu suomalaisille sertifioituneille MBB-asiantuntijoille innostavana ja tinkimättömänä MBB-kouluttajana. Hän on työskennellyt yli 28 vuotta sosiaalityöntekijänä mm. vammaisten, perheiden työllistämisen ja lastensuojelun parissa. Kevin on työskennellyt 22 vuotta kliinisenä ohjaajana ja lapsi- ja perheterapeuttina. Hän on valmistunut sosiaalityöntekijäksi (MSW) Utahin yliopistosta ja on myös sertifioitu MBB-terapeutti. Hän on kouluttanut kliinikoita eri puolilla maailmaa, mm USA:ssa, Kanadassa, Englannissa, Puolassa, Macaossa, Sveitsissä ja Suomessa.

Hinta:
Addiktioseminaari (3 pv) 23. - 25.9.2019 osallistumismaksu 620 € (alv 0 %)
Uniseminaari (2 pv) 26. - 27.9.2019 osallistumismaksu 420 € (alv 0 %)

Addiktio- sekä Uniseminaari (5 pv) 23. - 27.9.2019 osallistumismaksu 890 € (alv 0 %)

Seminaarimaksu laskutetaan ennen seminaaria.

Tarkempi seminaaripaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Seminaariin valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen on sitova.
Seminaari toteutuu, jos minimiryhmä täyttyy. Ilmoittautumisaikaa 22.8.2018 saakka.

Osallistumisen peruminen tulee tehdä sähköpostilla: sari.kosonen@mielenterveysseura 26.8.2019 mennessä.

ILMOITTAUTUMINEN
 

Lisätiedot:
hanna.rauanheimo@mielenterveysseura.fi

Lisätietoa Mind-Body Bridging (MBB) menetelmästä löydät Suomen MBB-yhdistyksen sivuilta, täältä


Päivämäärä: 
Maanantai, 23 syyskuu, 2019 - 09:00