Minua tarvitaan

Minulla on kuusi lasta ja vaimo, olen syntynyt vanhoillislestadiolaiseen perheeseen.

Omaksuin vanhoillislestadiolaisen uskonkäsityksen ja elämänarvoni lapsuuden kasvuympäristöstä. Elämässäni jouduin kuitenkin vakavaan kriisiin lapsuuden uskon ja omaksumieni elämänarvojen kanssa. Kriisini oli niin syvä, että puolen vuoden ajan haudoin lähes päivittäin itsemurhaa. Yritin itsemurhaa. Selvisin siitä kuitenkin hengissä, ensimmäinen tuntemukseni oli tunne selviytymisestä, selvisin hengissä.

Elämälläni on tarkoitusta, minua tarvitaan täällä elämässä. Kuusi pientä lastani ja vaimoni tarvitsevat minua, siinä on yllin kyllin syytä elää ja olla läsnä läheisteni arjessa.

- Kari

Tarina on julkaistu vuonna 2014 toteutetussa Puhutaan elämästä -kampanjassa. Puhutaan elämästä -kampanja rohkaisee ihmisiä kertomaan tarinoita siitä, miten elämä on voittanut ja millaiset asiat ovat auttaneet jaksamaan vaikeassa tilanteessa. Sadat ihmiset osallistuivat kampanjaan lähettämällä tarinoita elämän puolesta. Itsemurhia ei ehkäistä vaikenemalla – hiljaisuus voi sen sijaan estää auttamasta ja hakemasta apua.