Välitä toivoa kriisin keskelle – jaa tarinasi Kriisipuhelimesta

Keräämme Kriisipuhelimesta apua saaneiden tarinoita, jotka rohkaisevat kriisissä olevia soittamaan ja voimaannuttavat vaikeassa elämäntilanteessa olevia.

Kriisipuhelimessa on käyty yli miljoona keskustelua, ja tuhansista palautteista yli 95 prosenttia oli kiittäviä. Emme voi kertoa ulkopuolisille luottamuksellisesti käydyistä keskusteluista, ja siksi pyydämme soittaneita kertomaan tarinansa. Apua saaneiden kokemukset rohkaisevat soittamaan ja luovat toivoa, että vaikealtakin tuntuvan kriisin keskeltä selviää. Tarinasi on arvokas kriisissä olevalle, ja toivomme, että kerrot sen eteenpäin. Soitto voi olla vuoden tai 20 vuotta vanha, sillä ei ole merkitystä.

Kriisien keskellä moni kokee olevansa yksin ja pelkää ajatuksistaan puhumista. Kriisi voi tuntua henkilökohtaiselta epäonnistumiselta, joka herättää häpeää tai syyllisyyttä. Voi pohtia onko syy minussa, uskallanko kertoa tästä kellekään, kokevatko muut koskaan tällaista.

Kriisit kuuluvat elämään, mutta niistä ei tarvitse selvitä yksin. Puhuminen auttaa.

Tarinan jakaminen on helppoa ja nopeaa, sekä onnistuu nimimerkin turvin. Olemme koonneet kysymyksiä auttamaan tarinan kirjoittamisessa, mutta kirjoittaa voi hyvin ilman niitäkin. Voit kirjoittaa ja lähettää tarinasi täällä.  Tarkemmat ohjeet tarinan kirjoittamiseen löydät tästä

Kriisipuhelin ja MIELI Suomen Mielenterveys ry kiittävät avustasi!

Julkaistuja tarinoita:
"Kriisipuhelin-päivystäjä veti mut ahdistuksesta takaisin turvalliseen maailmaan."
"Olin varma, etten ikinä selviä"
"Puhumalla sain oikeutuksen tunteilleni"

Oletko toiminut päivystäjänä Kriisipuhelimessa ja haluat jakaa kokemuksesi auttamisesta? Päivystäjän tarinan voit lähettää täällä.

Viikonloppuöisin Jani kuuntelee tuntemattomien ihmisten ongelmia (Yle Perjantai):

 

 

Yhteystiedot

Susanna Winter
Kriisipuhelintoiminnan päällikkö

09 41350 510 (vaihde)Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki