Tule Hyvän Mielen Oppaaksi!

Tule jakamaan mielen hyvinvointia vapaaehtoisena. Kohtaa ihmisiä ja auta vahvistamaan mielenterveystaitoja.

Lähde kaveriksi liikkumaan ja kulttuuririentoihin tai järjestä hyvän mielen tuokioita. Voit toimia myös hyvinvointiryhmän tai mielenterveyden ensiaputaitojen ohjaajana. Tarjoamme tarvittaessa koulutuksen tehtäviin.

"Seniori Hyvinvointitreenien ohjaajana tunnen onnistumisen riemua nähdessäni ilon ikäihmisen silmissä. Vapaaehtoisena olen oppinut näkemään elämän positiivisena seikkailuna."

Hyvinvointiryhmä – iloa kulttuurista, taiteesta tai liikunnasta

Hyvinvointia ja mielenterveyttä voi vahvistaa monin eri tavoin. Mm. kulttuuri, taide, liikunta, hyvä ruoka ja retket luonnossa vahvistavat mielen hyvinvointia.

Paikallisten mielenterveysseurojen hyvinvointiryhmät tarjoavat mukavaa yhdessäoloa eri kohderyhmille. Ryhmissä mm. tehdään tutustumiskäyntejä, perehdytään hyvinvointia lisääviin asioihin, liikutaan, lauletaan, käydään museoissa ja tehdään luontoretkiä. Tärkeintä on yhteisöllisyys ja tutustuminen toisiin osallistujiin.

Paikallisen mielenterveysseuran vapaaehtoisena pääset mukaan ryhmiin ja ohjaamaan ryhmiä. Toiminnallisten ryhmien ohjaajana toimimiseen ei usein tarvitse käydä tukihenkilön peruskoulutusta. Mielenterveysseura järjestää toiminnallisten ryhmien ohjaajien, hyvinvointivastaavien sekä tukihenkilötoiminnan ryhmänohjaajien koulutuksia.

Maahanmuuttajien MIOS-hankkeen Toivo-ryhmissä luodaan vertaistukea, kuullaan kokemusasiantuntijoita, tutustutaan omaan alueeseen ja vieraillaan tapahtumissa.

Seniorihyvinvointitreenit tarjoavat senioreille omaa virkistystä ja aktiivisuutta lisäävää toimintaa.

Osallistu hyvän mielen tapahtumiin vapaaehtoisena

Paikalliset seurat järjestävät monenlaisia yleisötapahtumia ja koulutustilaisuuksia. Maailman mielenterveyspäivää vietetään vuosittain 10.10. Mental Health Art Week -toimintaviikolla järjestetään kulttuuri- ja luontotapahtumia toukokuussa. Tule mukaan vapaaehtoiseksi ideoimaan ja järjestämään tapahtumia, joissa jaetaan hyvää mieltä!

Tule jakamaan mielen hyvinvointia!

Tule Hyvän Mielen Oppaaksi paikalliseen mielenterveysseuraan. Olet mukana jakamassa hyvää mieltä ja vaikuttamassa alueesi asukkaiden hyvinvointiin. Ota yhteyttä lähimpään paikalliseen mielenterveysseuraan!

Lue lisää

Yhteystiedot

Sinikka Kähkönen
Suunnittelija, hyvinvointitoiminta
Kansalaistoiminnot

+358 40 770 3009Pohjoisrantakatu 14, 2. krs, 94100 Kemi