Twitter yhdistää voimansa MIELI ry:n kanssa tukeakseen suomalaista mielenterveystyötä

Uutiset

Twitter lisää 15.11.2019 palveluunsa kehotuksen hakea apua niille, jotka palvelussa käyttävät itsensä vahingoittamiseen liittyviä hakusanoja. Suomessa Twitter yhdistää voimansa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa.

Kun joku käyttää suomenkielisessä Twitter-haussaan sanoja, jotka liittyvät itsensä vahingoittamiseen tai itsemurhaan, nousee hakutuloksissa  ensimmäiseksi kehotus hakea apua. Kehotus sisältää MIELI ry:n yhteystiedot.

“Kaikille avoin Twitter-yhteisö voi olla tärkeä tuki ihmisille, jotka kamppailevat mielenterveysongelmien kanssa. Mielenterveysongelmiin tarttuminen vaatii yhteistyötä kaikilta sektoreilta – julkiselta, yksityiseltä ja järjestösektorilta – ja myös meillä Twitterissä on rooli sen takaamisessa, että suomalaiset löytävät apua. Yhteistyö MIELI ry:n kanssa mahdollistaa sen, että voimme hakukoneemme antaman kehotuksen avulla rohkaista ihmisiä hakemaan apua”, kertoo Ylwa Pettersson, Twitterin Pohjoismaiden ja Israelin Public Policy Manager.

“Roolimme riippumattomana järjestönä on sekä pitää yllä mielenterveydestä käytävää julkista keskustelua että tilkitä rakoja julkisten palvelujen tarjoamassa palveluiden turvaverkossa. Yhteistyömme Twitterin kanssa mahdollistaa sen, että saamme välitettyä ihmisille tietoa uudella tavalla silloin, kun he sitä eniten tarvitsevat”, kertoo MIELI ry:n verkkokriisityön päällikkö Satu Sutelainen.

Twitterillä on käytössään kaikille käyttäjille suunnattu lomake, jonka kautta voi ilmoittaa henkilöstä, joka uhkaa itsensä vahingoittamisella tai itsemurhalla. Lomakkeen kautta tulleet ilmoitukset arvioi siihen koulutettu työryhmä, joka ottaa yhteyttä ilmoituksen kohteeseen.  Twitter välittää henkilölle yhteystiedot kriisipuhelimeen ja verkossa tarjottaviin tukipalveluihin ja kannustaa hakemaan apua. Lisäksi Twitter tarjoaa Help Center -sivullaan tietoa hyödyksi henkilöille, joilla voi olla itsemurhaan tai itsensä vahingoittamiseen liittyviä ajatuksia ja niille, jotka ovat huolestuneita jostain toisesta Twitter-käyttäjästä.

Samanlainen hakusanoihin perustuva kehotus on käytössä myös Australiassa, Belgiassa, Brasiliassa, Ranskassa, Saksassa, Hong Kongissa, Irlannissa, Italiassa, Japanissa, Koreassa, Espanjassa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Jos sinulla tai jollain läheiselläsi on vaikeaa, muista, ettet ole yksin. Tukea ja apua on saatavilla. MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää suomeksi, ruotsiksi, arabiaksi ja englanniksi. Keskusteluapua verkossa tarjoavat tukinet.net ja sekasin.fi.

 

Lisätietoja:

Satu Sutelainen
Verkkokriisityön päällikkö
MIELI Suomen Mielenterveys ry
+358 40 840 6681
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Takaisin