Työnohjaamisen taito

Vapaaehtoistyö luo hyvinvointia yhteiskuntaan ja sen merkitys on suuri sekä tuen saajalle että sen antajalle. Työnohjausmenetelmän käyttö vapaaehtoistyössä työn, työyhteisön ja henkilöstön kehittämisen välineenä on yhä tärkeämpää.

Vapaaehtoistyön työnohjaus on haaste ohjaajalle. Se vaatii erityisosaamista ja edellyttää vapaaehtoistyöntekijän ja hänen työnsä kunnioittamista. Työnohjauksella tuetaan maallikkoauttajuutta ja autetaan vapaaehtoista löytämään ja arvostamaan omaa ainutkertaista tapaansa toimia toisen ihmisen tukena. Tämä oppikirja antaa runsaasti tietoa vapaaehtoisuuden maailmasta ja auttaa työnohjaajaa ymmärtämään vapaaehtoistyön erityispiirteiden työnohjaukselle asettamat vaatimukset - ja vastaamaan niihin.

Kirja soveltuu järjestöille ja yhteisöille sekä lisätiedon lähteeksi ihmissuhdealan ammatillisiin koulutuksiin, vapaaehtoisjärjestöjen kanssa yhteistyötä tekevälle ammattihenkilöstölle ja ammatillisen työnohjauksen koulutuksiin.

Kirjan kirjoittajalla työnohjaaja, kouluttaja Suvi-Tuuli Porkalla on vankka osaaminen vapaaehtoistyöstä, vapaaehtoistyön työnohjauksesta ja työnohjaajien koulutuksesta.

Tilaa Verkkokaupasta

Laajuus: 
192 sivua
Sidosasu: 
Nidottu
Hinta: 
33,00 € (alv sisältyy hintaan)
Alv.: 
10,00 %
Postimaksu: 
4,50 € / kpl
Julkaisija: 
Suomen Mielenterveysseura ja Laadukasta kulttuuria vapaaehtoistyöhön (LAKU) -hanke
Tekijätiedot: 
Suvi-Tuuli Porkka
Julkaisupäivä: 
2009
Lisätietoja: 
Kustantaja SMS-Tuotanto Oy