Siirry sisältöön

Tasapainovalmennusryhmät on tarkoitettu traumatisoituneille maahanmuuttajille, jotka ovat kokeneet järkyttäviä tapahtumia ja jotka kärsivät ahdistuneisuudesta, peloista, stressistä ja haluavat voida elämässään paremmin. Ryhmissä harjoitellaan ahdistavien oireiden ja stressin hallintaa eri menetelmin. Ryhmän tarkoitus ei ole avata osallistujien kokemia järkyttäviä tapahtumia, vaan harjoitella taitoja nykyisen selviytymisen tueksi. Tasapainovalmennusryhmiä järjestetään SOS-kriisikeskuksessa 1-2 kertaa vuodessa, räätälöidysti eri kohderyhmien mukaan. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa, ryhmässä on mukana tulkki. Alkavista ryhmistä tiedotetaan näillä sivuilla.

Tasapainovalmennusinfot ovat lyhyempiä, 1-4 kerran infoja mielenterveydestä, mielenterveyden vahvistamisesta erilaisissa vaikeissa elämäntilanteissa sekä traumasta ja oireiden kanssa selviytymisestä. Tasapainoinfoja voidaan järjestää myös valmiiden maahanmuuttajaryhmien, esimerkiksi aikuiskoulutus, maahanmuuttajapalveluiden ja vastaanottokeskusten yhteydessä.

Sivumme tasapainovalmennuksesta uudistuvat. Lisätietoa tasapainovalmennusmallista sekä ryhmien ja infojen sisällöstä voit kysyä erityisasiantuntija Suvi Purhoselta.