Siirry sisältöön

MIELI ry tukee kuntia mielenterveyden edistämisessä

MIELI ry on käynnistänyt Hyvän mielen kunta -hankkeen mielenterveysosaamisen lisäämiseksi kunnissa. Hanke tukee osaltaan vuosille 2020-2030 laaditun kansallisen mielenterveysstrategian toimeenpanoa.

Mielenterveyden edistäminen kuuluu kunnan tehtäviin. Sote-uudistuksen myötä kuntien terveyden edistämistyö on uusien haasteiden edessä. Hyvän mielen kunta -hanke tukee kuntia toteuttamaan mielenterveyden edistämistyötä. Keskeinen työkalu on MIELI ry:n kehittämä ​​Hyvän mielen kunnan tarkistuslista​. Hanke toteutetaan yhdessä 22 kunnan ja kolmen hyvinvointialueen (Kainuu, Pohjanmaa ja Pohjois-Savo) kanssa vuosina 2021-23.

Hankkeen tavoitteena on, että osallistuville kunnille syntyisi kokonaismallli mielenterveyden edistämiseksi ja päihdehaittojen ehkäisemiseksi, ja että kunnat ovat ottaneet käyttöön konkreettisia työkaluja mielenterveyden edistämiseksi. 

Hankkeelle etsitään hankepäällikköä

Haemme hankkeeseen määräaikaista päällikköä kolmihenkiseen tiimiin. Projektipäällikkö vastaa itsenäisesti hankesuunnitelman toteutumisesta johtoryhmän jäsenistä koostuvan tukiryhmän ohjauksessa. Työtehtäviin kuuluvat hankkeen johtaminen, vastuu projektin kokonaisuudesta ja sidosryhmätyö kuntien, hyvinvointialueiden, STM:n ja THL:n kanssa. Projektipäällikkö vastaa kuntien työkalupakin suunnittelusta ja toteutuksesta. Haku tehtävään päättyy 10.9.

Tutustu hankesuunnitelmaan:

Hankkeen rahoittaja on sosiaali- ja terveysministeriö. Katso ministeriön tiedote.

Sivua muokattu 6.9.2021

Ota yhteyttä

Meri Larivaara

Johtaja, Työelämä ja aikuiset
+358 44 534 0152
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Kristian Wahlbeck

Kehitysjohtaja
+358 400 659101
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: