Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten kliininen psykologi Ian Manion Kanadasta on Nordic Mental Health Summitin pääpuhujia. Hän on kanadalaisen mielenterveyttä edistävän Youth Net / Réseau Ado -ohjelman perustajia.

Manion johtanut lasten ja nuorten mielenterveystyön kehittämistä Ontariossa ja tutkinut laajasti nuorten mielenterveyden edistämistä sekä nuorten masennusta ja itsemurhia. Hän on tehnyt työtä nuorten osallistamiseksi mielenterveystyöhön ja palveluiden kehittämiseksi vastamaan nuorten tarpeita. Ian Manion on myös kokemusasiantuntija jolla on omia kokemuksia mielenterveyshaasteista perheessä. Manion on avattavissa 16.11. alkaen.

Konferenssipäivän aamuina on sovittavissa seuraavat haastattelut:

Sosiaalityön professori Curt Hagquist Göteborgista on koronapandemian lasten ja nuorten mielenterveysvaikutusten asiantuntija. Hän on Maailman terveysjärjestön WHO:n koronan mielenterveysvaikutuksia seuraavan neuvonantajaryhmän jäsen. Hän on myös kouluissa tapahtuvan mielenterveyden edistämisen tutkija ja asiantuntija. Hän on aktiivisesti osallitunut koronapandemian mielenterveysvaikutuksista käytyyn yhteiskunnalliseen keskusteluun Ruotsissa (esim Dagens Nyhetert 5.8.2021: ”Unga hårt drabbade av covid – stor utmaning för regeringar”).

Ekonomisti David McDaid Englannista on London School of Economics and Political Science (LSE) mielenterveyden talousvaikutusten asiantuntija. Hän on tutkinut mielenterveyden edistämiseen ja ongelmien ehkäisyyn sijoitetun pääoman tuottoa. Hän on maailman johtavia mielenterveystaloustieteen asiantuntijoita.

Vakuutuslääketieteen professori  Ellenor Mittendorfer-Rutz Karolinska Institutetista Ruotsista on itsemurhakuolleisuuden eriarvoisuuden asiantuntija. Hän on tunnettu mielenterveyden ongelmien aiheuttaman työkyvyttömyyden asiantuntija ja on tehnyt merkittävää rekisteripohjaista tutkimusta. Hän on EU:n koronapandemian mielenterveysvaikutuksia tutkivan RESPOND-hankkeen päätutkija Ruotsissa.

Tutkimus- ja kehitysjohtaja ja psykologi Fredrik Lindencrona Ruotsista toimii Ruotsin kuntaliitossa kehittäen poikkihallinnollista yhteistyötä mielenterveyden edistämiseksi Ruotsin kunnissa. Hän on järjestelmätason mielenterveyden edistämisen ja innovaatioiden asiantuntija.  

Haastattelujen sopiminen konferenssin aikana

Kristian Wahlbeck

Kehitysjohtaja
+358 400 659101
etunimi.sukunimi@mieli.fi