Siirry sisältöön

Keräämme Kriisipuhelimesta apua saaneiden tarinoita, jotka rohkaisevat kriisissä olevia soittamaan ja voimaannuttavat vaikeassa elämäntilanteessa olevia.

Onko Kriisipuhelimeen soittaminen ollut avuksi jo taakse jääneessä vaikeassa elämäntilanteessasi? Haluaisitko jakaa tarinasi kanssamme? Keräämme Kriisipuhelimesta apua saaneiden tarinoita, jotka rohkaisevat kriisissä olevia soittamaan ja voimaannuttavat vaikeassa elämäntilanteessa olevia.

Apua saaneiden kokemukset rohkaisevat soittamaan ja luovat toivoa vaikealtakin tuntuvan kriisin keskeltä selviämiseen. Tarinasi on arvokas kriisissä olevalle, ja toivomme, että kerrot sen eteenpäin. Toivoisimme, että soitostasi ja kriisistäsi on jo kulunut jonkin aikaa.

Voit jakaa kokemuksesi halutessasi nimimerkin turvin. Kirjoituksia ei kommentoida tai kirjoittajiin ei oteta yhteyttä auttamismielessä. Jos haluat puhua elämäntilanteestasi ja tarvitset apua, soita Kriisipuhelimeen 09 2525 0111 tai kirjoita Tukinetiin (tukinet.net). Akuutissa hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Näin jaat tarinasi

Lähetä selviytymistarina, joka antaa toivoa ja kannustaa hakemaan apua. Tarinoita tiivistetään tarvittaessa, mutta sisältöä ei muuteta ilman lupaa. Olemme tarvittaessa kirjoittajiin yhteydessä sähköpostitse. Tarinoita, joissa on epäsopivaa sisältöä tai jotka eivät ole Kriisipuhelimeen kytkeytyviä selviytymistarinoita, ei julkaista.

Tarinasi on ainutlaatuinen. Kerrothan sen kunnioittavasti ja arvostavasti:

 • Kerro meille vain asioita, joita voit jakaa julkisesti. Huomioi, että läheisesi voivat myös lukea tarinasi.
 • Ole rehellinen itsellesi ja muille.
 • Kerro omin sanoin ja omalla persoonallasi. Sinun ei tarvitse olla hyvä kirjoittaja tai tarinankertoja.
 • Huomioi, että tarinasi voivat lukea nuoret, haavoittavassa elämäntilanteessa olevat, herkät ja itsetuhoiset ihmiset. Mieti miten kerrot tarinasi heille.
 • Kerro tarinassa kohtaamasi haasteet, mutta keskity ratkaisuihin, voimaantumiseen, selviytymiseen, vahvuuksiin ja/tai voimavaroihin. Kerro mikä auttoi sinua eteenpäin.
 • Mieti miten sinun kokemuksesi ja ratkaisusi voivat auttaa henkilöä, joka painii tällä hetkellä samanlaisten ongelmien keskellä.
 • Pyri päättämään selviytymistarinasi positiiviseen tilanteeseen tai tulokseen.

Jätäthän selviytymistarinastasi pois seuraavat asiat:

 • Tilastotieto.
 • Keinot ja välineet esimerkiksi itsemurhan tekoon tai itsensä vahingoittamiseen.
 • Hyökkäävä, provosoiva, loukkaava puhe, vihapuhe.
 • Tunnistettavat henkilöt, paikat ja asiat. Käytä etunimien lisäksi yleisnimiä, kuten ”puoliso”, ”ystävä”, ”äiti”, ”poika”.
 • Vain ongelmiin ja vaikeuksiin keskittyvä kerronta.

Tarinoiden käyttö

Lähettäessäsi tarinasi annat MIELI ry:lle luvan julkaista sen mieli.fi-sivulla ja käyttää tarvittaessa muussa yhteydessä, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja esitteissä.

MIELI ry:llä on oikeus päättää tarinoiden julkaisemisesta tai julkaisematta jättämisestä. Sillä on myös oikeus tiivistää tarinaa ja jättää asioita tai osioita pois. Loukkaavia, hyökkääviä tai muuten tarkoitukseen sopimattomia tarinoita ei julkaista. Tarinoita ei palauteta eikä niistä anneta palautetta.

Oletko päivystänyt Kriisipuhelimessa ja haluat jakaa tarinan auttaneesta kohtaamisesta? Päivystäjän tarinan jako tapahtuu omalla sivullaan.