Toivoa kirjallisuudesta -kampanja


Rakenna siis kalliolle toivos linna, jota myrskyt eivät kaada, kirjoitti Aleksis Kivi. Kiven sanat eivät vanhene. Toivon kokeminen on edellytys jokaisen hyvinvoinnille. Kirjoja lukemalla voimme inspiroitua, saada kannustusta ja voimaa toiveittemme toteuttamiseen.

Helsingin kirjastojen ja Suomen Mielenterveysseuran järjestämällä Toivoa kirjallisuudesta -kiertueella kohtaavat kirjallisuudesta toivoa saaneet kirjailijat ja lukijat.  Kevään ja syksyn aikana 35:ssä kaupungin kirjastossa vietetään keskusteluiltoja, joissa tunnetut kirjailijat kertovat omista toivokirjoistaan. Kirjastoissa kävijöitä rohkaistaan jakamaan omia kirjavinkkejään.

Ensimmäinen keskusteluilta pidetään 19.1. kello 18 Kirjasto Kympissä kello 18 alkaen.

Maailman mielenterveyspäivä, 10.10, on tänä vuonna Toivoa kirjallisuudesta päivä, johon kampanja huipentuu. Samana päivänä juhlitaan suomalaisen kirjallisuuden ja Aleksis Kiven päivää. Suomen Mielenterveysseuran, Suomalaisen kirjallisuuden seuran ja Helsingin kirjastojen järjestämä juhlatapahtuma näkyy ja kuuluu silloin keskellä Helsinkiä, Kauppakeskus Kampissa. Paikalliset mielenterveysseurat järjestävät omia Toivoa kirjallisuudesta -päivän tapahtumia ympäri Suomen.

Toivoa kirjallisuudesta -päivä on Suomi100 -tapahtuma ja osa Suomen Mielenterveysseuran 120-vuotisjuhlavuotta. #toivoakirjallisuudesta ja #mieli120


Date: 
Thursday, 19 January, 2017 - 18:00 to Wednesday, 1 November, 2017 - 00:00