Mental Health Art Week 2019


MHAW - Mental Health Art Week 2019

Hyvän mielen kulttuuri- ja taidetapahtumaviikko järjestettiin kuudetta kertaa toukokuussa 20.-26.05.2019. Tänä vuonna MHAW keskittyi muutaman suuremman tapahtumakokonaisuuden toteuttamiseen. Alun perin skotlantilaiseen ideaan perustuvalla MHAW:lla toteutetaan tapahtumia eri-ikäisille ympäri Suomea. Skotlannin Mielenterveyden Taide- ja Filmifestivaalien toimintaan voi tutustua täältä.

Vuoden 2020 Mental Health Art Week järjestetään viikolla 21. 

”Taiteessa kaikki tunteet ovat hyväksyttyjä ja oikeita, myös siksi taide lisää mielen hyvinvointia.”

Toimintaviikko alentaa kynnystä keskustella mielenterveydestä ja sen merkityksestä niin yksilöille kuin yhteisölle. Viikon aikana paikalliset mielenterveysseurat yhteistyökumppaneineen järjestivät mielen hyvinvointia pohtivia, tulkitsevia ja edistäviä kulttuuri- ja taidepainotteisia tapahtumia ympäri Suomen.

MHAW-tapahtumakalenterista löytyi muun muassa Tuure Boeliuksen tähdittämä monikulttuurinen juhla Porissa, Mieli Sirkus Lappeenrannassa, voimaannuttava Mielipolku luonnossa Kouvolassa, elokuvanäytös Forssassa, taidenäyttelyt Hämeenlinnassa ja Joensuussa, keväiset päivätanssit, luento mielenterveydestä Viitasaarella sekä Tanssin iloa -koulukiertue Suonenjoella, Rautalammella, Vesannolla ja Tervossa.

Tänä vuonna tapahtumia järjestettiin Forssassa, Helsingissä, HämeenlinnassaIisalmessa, Joensuussa, Kemissä, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Lohjalla, Porissa, Rautalammella, RovaniemelläSuonenjoella, Tampereella, Tampereella ArttelissaTervossa, Vesannolla ja Viitasaarella.

Mental Health Art Week FacebookissaTwitterissä. ja Instagramissa häshtäg #MHAW #hyväämieltäkulttuurista

Mental Health Art Week -raportit 201420152016 ja 2018.
MHAW osana Suomen Mielenterveysseuran juhlavuotta 2017.

Yhdessä 4ever

Tänä vuonna MHAW ja Mielinauha yhdistivät voimansa. MHAW:n ja Mielinauhan yhteinen viesti on, että jokainen meistä voi olla mukana rakentamassa mielenterveyden turvaverkkoa.

Välittäminen ja toinen toistemme tukena oleminen näkyy myös vihreän nauhan viestissä: Yhdessä 4ver. Tule siis mukaan keräämään elämyksiä kulttuurin parista ja samalla rakentamaan mielen turvaverkkoa yhdessä kampanjaa tähdittävän laulaja ja biisintekijä Ellinooran kanssa!

Mielinauha-keräyksellä kerätään varoja mielenterveyden tukemiseksi ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseksi. 

Mental Heath Art Week tekee yhteistyötä 100 minuuttia taidetta -kampanjan kanssa. Kampanja innostaa osallistumaan taiteeseen ja kulttuuriin vähintään sadan minuutin ajan joka viikko.

Tutustu MHAW 2019 -raporttiin

 

 

Päivämäärä: 
Maanantai, 20 toukokuu, 2019 - 07:00 - Lauantai, 25 toukokuu, 2019 - 19:00