Siirry sisältöön

Uutiset

Keskusteluapua saatavilla läpi kesän

MIELI Kriisipuhelin, Kriisichat, Tukisuhde, Sekasin-chat sekä kriisikeskukset ympäri Suomen tarjoavat keskusteluapua läpi kesän.

Ammattilaiset hakevat MIELI ry:stä kriisiapua työkuormitukseen

Sote-, kasvatus- ja opetussalan ammattilaisten yhteydenotot MIELI ry:n kriisitoimintoihin näyttävät lisääntyneet liittyen työssä jaksamiseen ja työyhteisöihin. Keväällä kuukauden seurantajakson aikana MIELI Kriisipuhelimesta haettiin myös konsultaatioapua itsetuhoisten kohtaamiseen.

MIELI ry kehittää mieliystävällisempää työelämää

Aikuisväestön mielenterveys on heikentynyt viime vuosina. Myös nuorten mielenterveyden haasteet näkyvät jo selvästi osassa yrityksistä. MIELI ry:ssä käynnistetään visiotyö kestävämmän työelämän rakentamiseksi.

Artikkelit

Pakolaisuus haastaa mielenterveyttä – näin olet nuoren tukena

Maailmassa on ennätysmäärä kodeistaan paenneita, jo yli 100 000 miljoonaa ihmistä. MIELI ry:n asiantuntija Elsa Metsävaara kertoo, millaisia mielenterveydellisiä haasteita maahanmuuttanut voi kokea. Maailman pakolaispäivää vietetään torstaina 20.6.2024.

Miksi loma on niin tärkeä työstä palautumiseen?

Moni jää kesä-heinäkuussa lomalle, jolloin kehon ja mielen on tärkeä palautua. MIELI ry:n työnhyvinvointipäällikkö Marjo Lehtinen kertoo, miksi työstä palautuminen on tärkeää ja miten sitä voi edistää.

Blogit

Työ on hyvinvoinnin lähde, vaikka haastaakin mieltä

Yhteistyö työterveyden kanssa myös mielenterveyden kysymyksissä on tärkeää. Nyt kehitetään uutta toimintamallia, joka huomioi myös työn tuomat positiiviset voimavarat, kirjoittaa työelämän mielenterveyden asiantuntija Saija Koskensalmi blogissaan.

Mitä ihmettä nyt taas hallitus?

Hallitusohjelma tunnistaa hyvin mielenterveyskriisin, mutta päätöksenteossa raha kiertää kriisin ratkaisut kerta toisensa perään. Suomella ei ole taloudellisestikaan varaa viivästyttää mielenterveyskriisin hoitoa.

Lausunnot ja kannanotot

Aivot ja mieli -lausuma

Aivoterveys ja mielenterveys kuuluvat yhteen, todetaan MIELI ry:n ja Aivoliiton yhteisessä julkilausumassa.

Podcastit

Harri Saukkomaa: ”Häpeän tunne yhdistää johtajia mainekriisissä”

Harri Saukkomaa on ollut työkseen selvittämässä korkeassa asemassa olevien ihmisten julkisia kohuja ja nähnyt, mitä ihminen käy läpi joutuessaan myrskyn silmään. Viestintäyritys Tekirin perustaja sekä hallituksen puheenjohtaja muistaa edelleen hurjimmat tilanteet 10 vuoden takaa.

Samu Haber: ”En halunnut paljastaa, ettei mene hyvin” 

Kansainvälisen musiikkibisnes vei Samu Haberin välillä syviin vesiin, joissa hän yritti viimeiseen asti pärjätä yksin. Kevään Mielinauha-kampanjan kasvona hän haluaa tuoda esiin, ettei avun hakemisessa ole mitään hävettävää.

Tutkittua tietoa