Siirry sisältöön

Uutiset

Itsemurhaa yrittäneiden tukea lisätään Lapin hyvinvointialueella

Lapissa itsemurhakuolleisuus oli vuonna 2021 yli valtakunnallisen keskiarvon. Itsetuhoiselle hoitoon pääsy on vaikeaa, erityisesti haja-asutusalueilla ja kasvukeskuksien ulkopuolella. Meri-Lapissa on reilun vuoden aikana koulutettu lähes 730 ammattilaista itsemurhavaaran tunnistamiseen.

Blogit

Tapahtumat

Itsemurhien ehkäisy Lapin hyvinvointialueella -seminaari

Tapahtuma

Itsemurhien ehkäisy Lapin hyvinvointialueella -seminaarissa kuulet itsetuhoisuuden puheeksiottamisesta, läheisen kokemuksesta ja itsemurhien ehkäisystä. Lopuksi saat tietoa itsemurhavaarassa oleville suunnatuista palveluista. Seminaarin järjestää MIELI ry, Lapin hyvinvointialue, Kriisikeskus/Lapin ensi- ja turvakoti ry ja Surunauha ry.

9.2.

Henkilötarinat

”Me ollaan nyt tällaisessa välitilassa”

Helsinkiläiset Noora, 20, ja Vanessa, 19, kertovat, miltä tuntui käydä koulua etänä, ja mikä heitä auttaa ahdistuksen hetkellä. Päässä pyörii paljon unelmia ja haaveita, mutta juuri nyt tulevaisuuden suunnitelmat saavat odottaa.

Reportaasit

Omaishoitaja ansaitsee aikaa pysähtyä

Mielenterveyden ensiapu -kursseilla tarkastellaan mielenterveyttä kansalaistaidon näkökulmasta. Mielenterveys kuuluu kaikille, eikä hoivaajan omaa hyvinvointia saa unohtaa.

Asiantuntijahaastattelut

Toivolassa nuori voi jakaa huolensa

Pieksämäen ammattikoulussa nuoria tuetaan Toivolassa, huoneessa, jossa nuoret saavat kuuntelijan päivittäisille huolilleen. Opettajakaksikon kehittämä ”toivopedagogiikka” tarjoaa ratkaisuja nuorten lisääntyneeseen ahdistukseen ja oireiluun. Pohjana Toivolassa on MIELI ry:n Hyvän mielen oppilaitos -koulutuskokonaisuus toisen asteen oppilaitosten henkilöstölle.

Tutkittua tietoa