Siirry sisältöön
Tukija ja tuettava vastakkain. Tukijan kasvoilla kuunteleva ilme, tuettava selin, katse alasluotuna. Tukijaksi tai kriisiauttajaksi

Auta vaikeassa elämäntilanteessa selviytymisessä Kriisipuhelimessa, Sekasin-chatissa tai Solmussa-chatissa. Tai tue tukisuhteessa kasvokkain tai verkossa.

Kolme henkilöä suunnittelemassa yhteistyössä kannettavan tietokoneen äärellä Yhdistystoiminnan aktiiviksi

Tule toteuttamaan ja kehittämään paikallisen jäsenjärjestön toimintaa. Toimit hallituksen tai työryhmän jäsenenä, puheenjohtajana, sihteerinä, talous- tai vaikkapa jäsenvastaavana.

Iloiset ja aktiiviset nuoret pelaavat mölkkyä puistossa Hyvinvointia vahvistamaan

Jaa mielen hyvinvointia. Ohjaa ryhmää, lähde kaveriksi liikkumaan ja kulttuuririentoihin tai vedä hyvän mielen tuokioita. Auta mielenterveystaitojen vahvistamisessa.

Vaikuttamaan viestijänä

Someta, kuvaa, bloggaa, ota kantaa tai kirjoita. Kohtaa ihmisiä tapahtumissa ja kerro mielen hyvinvoinnin vahvistamisesta.

Mies nostaa puistonpenkkiä hyväntyuulisena toisen kanssa yhdellä kädellä ja näyttää hauista toisella Käytännön tehtäviin ja talkooavuksi

Tule mukaan hyvän mielen porukkaan. Rakenna, roudaa, auta keittiössä tai teknisenä tukena taikka osallistu tapahtumajärjestelyihin.

Kädet nostavat kylttiä "Hyvän MIelen Vapaaehtoinen" vapaaehtoiseksi?

Mitä? Missä? Miten?

Vapaaehtoiseksi Helsingin SOS-kriisikeskukseen

Voit toimia MIELI ry:n vapaaehtoisena Helsingin SOS-kriisikeskuksessa. Päivystät Kriisipuhelimessa tai netissä nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa tai aikuisten Solmussa-chatissa. Hae mukaan koulutukseen!

Pertti Nyberg

Kriisipuhelin-päivystäjä Pertti Nyberg: ”Kriisipuhelimeen vastaaminen on ihmisen kohtaamista”

Pertti Nyberg toimii vapaaehtoisena päivystäjänä Kriisipuhelimessa. "Olen aina tykännyt jutella ihan tuntemattomien kanssa hyvin henkilökohtaisista asioista. Halusin tulla päivystämään nimenomaan puhelimeen, jossa anonyymiys varmasti säilyy", hän sanoo.