Kriisiapua maahanmuuttajille

SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa lyhytkestoista keskusteluapua kriisistä selviytymisen tueksi. Voit tulla vastaanotolle yksin, puolisosi kanssa tai perheenä. Tukea ja apua tarjotaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai tarvittaessa tulkin välityksellä.

Vastaanotolle ei tarvita lähetettä vaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse. Käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia - työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. SOS-kriisikeskuksen työntekijät ovat kriisityöhön koulutettuja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Otamme yhteyttä asiakkaisiin mahdollisimman pian. SOS-kriisikeskuksen puhelu tulee tuntemattomasta numerosta. Kiireellisessä avun tarpeessa kannattaa ottaa yhteyttä oman paikkakunnan kriisipäivystykseen tai hätänumeroon 112. 

Ajanvaraus

Asia­kas­pa­lau­te

Olitko asiakkaana SOS-kriisikeskuksessa? Auta meitä kehittämään palveluitamme ja anna palautetta.

Lisätietoa internetissä

Suomen Mielenterveysseura on koonnut tiiviin oppaan maahanmuuttajien parissa toimiville, jossa on käytännön tietoa siitä minkälaiset tekijät vaikuttavat pakolaistaustaisten mielenterveyteen, mitkä ovat mielenterveyttä suojaavia tekijöitä ja miten voi olla tukena eri vaiheissa.

Mielenterveystalo.fi on nettipalvelu kaikille mielenterveysasioista kiinnostuneille. Mielenterveystalosta löytyy myös opas maahanmuuttajille, jossa on tietoa, ohjeita sekä harjoituksia mielenterveyteen, maahanmuuttoprosessiin ja hyvinvointiin liittyen. Sivuilta löytyy myös kuunneltavia sekä luettavia harjoituksia ja tietoa kielillä englanti, arabia, kurdi-sorani, somalia ja venäjä.

 

 

Yhteystiedot

SOS-kriisikeskus

(09) 4135 0510Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki