Kriisikeskus - tukea ja apua kasvokkain

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kriisivastaanotoilla voit saada keskusteluapua henkilökohtaisesti, puolisosi tai perheesi kanssa sekä vertaistukiryhmissä. 

Tällä hetkellä MIELI ry:n kriisikeskusverkosto tarjoaa vastaanottoaikoja etäyhteydellä eli videon välityksellä tai puhelimitse. Mikäli Korona -epidemia pysyy hallinnassa, aloitamme elokuussa taas kasvokkaisen asiakastyön. Keskustelut kriisityöntekijöiden kanssa ovat maksuttomia. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät alta.

Kriisikeskukset tukena ja apuna

Elämä voi järkkyä monista syistä - parisuhteen päättyessä, läheisen sairastuessa, onnettomuuden , itsemurhan tai läheisen kuoleman takia. Vastaanotolla on lupa käsitellä vaikeitakin asioita yhdessä  kriisityöntekijän kanssa. Keskustelu auttaa käsittelemään tapahtunutta sekä selviämään elämässä eteenpäin.

Ota yhteyttä kriisikeskukseen, jos sinä tai läheisesi tarvitset tukea ja apua. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan kriisikeskuksesta. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja yksityisyyttä kunnioittavia. Kriisikeskuksessa voi asioida nimettömänä ja palvelut ovat maksuttomia. Kriisivastaanotolla voi asioida yksin, puolison tai perheen kanssa.

Kriisikeskuksissa työskentelee sekä kriisityöhön koulutettuja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia että vapaaehtoisia tukihenkilöitä.  Palvelua tarjotaan myös maahanmuuttajille: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai tarvittaessa tulkin välityksellä. Kriisivastaanotoilla neuvotaan tarvittaessa palveluiden hakemisessa. 

Kriisikeskusten yhteystiedot