Mielenterveystaitoja kouluun ja toiselle asteelle
Järjestämme koulutuksia ala- ja yläkoulun sekä toisen asteen henkilöstölle. Osa koulutuksista järjestetään maksuttomina 2025–2027. Lue lisää sivun alareunasta.
Koulutus tarjoaa osallistujalle monipuolista tietoa ahdistuksesta. Pohdit, miten omassa työssäsi voisit ennakoida ahdistusta aiheuttavia tilanteita sekä tukea nuorta, jolla ahdistus vaikuttaa toimintakykyyn. Käymme myös läpi erilaisia tapoja auttaa nuoria kohtaamaan ja käsittelemään ahdistuksen tunteita.
Koulutus tarjoaa perustietoa neurokehityksellisten piirteiden näkymisessä arjessa. Koulutuksessa käsitellään keinoja tukea neuromoninaisen nuoren mielenterveyttä ja sitä kautta sujuvoittaa niin nuoren kuin ammattilaisen arkea.
Koulutus auttaa tunnistamaan uupumisoireilua sekä lisää ymmärrystä uupumusta lieventävistä käytänteistä oppilaitoksen arjessa. Koulutus antaa välineitä tukea opiskelijan jaksamista sekä kohdata uupunutta nuorta.
Varhaiskasvatuksen ja koulun henkilöstölle suunnatussa koulutuksessa käsitellään tietoisuus- ja tunnetaitoja ja tutustutaan lapsille ja nuorille sopiviin harjoituksiin.
Koulutus tarjoaa ajanmukaista tietoa ja välineitä siihen, miten kiusaaminen voi vaikuttaa mielenterveyteen, miten sitä voi ennaltaehkäistä ja miten siihen voi puuttua.
Koulutus tarjoaa ajankohtaista tietoa sosiaalisen median ja digitaalisen kulttuurin vaikutuksista nuorten hyvinvointiin.
Koulutuksessa tunnistetaan sekä konkretisoidaan millaiset ryhmäkohtaiset tukikeinot ja pedagogiset valinnat tukevat oppijoiden oppimista ja mielenterveyttä.
Koulutus tarjoaa ammattilaisille keinoja lasten ja nuorten tunnetaitojen vahvistamiseen sekä ymmärrystä kohtaamistilanteisiin vaikuttavista tekijöistä.
Hyvää mieltä yhdessä -koulutuksessa saat innostavia ideoita ja konkreettisia työkaluja alakoululaisen mielenterveyden edistämiseen.
Koulutuksessa tutustut Hyvän mielen taitomerkkiin, sähköiseen mielenterveystaitojen oppiaineistoon peruskouluun. Kesto 1 tunti.
Koulutus tarjoaa ammattilaisille keinoja omien tunnetaitojen vahvistamiseen sekä osaamista toimia tietoisemmin työarjen haastavissa kohtaamistilanteissa.
Millainen on Hyvän mielen koulu? Tietoa ja konkreettisia työkaluja mielenterveyden edistämiseen yläkouluissa ja yhtenäiskouluissa.
Mima -koulutus antaa välineitä kieli- ja kulttuuritietoiseen oppilaiden kohtaamiseen ja mielenterveystaitojen vahvistamiseen perusopetuksessa.
Hyvän mielen oppilaitos -koulutus perehdyttää nuorten mielenterveyden edistämiseen oppilaitoksessa.
Hyvän mielen oppilaitos -koulutus perehdyttää nuorten mielenterveyden edistämiseen oppilaitoksessa.
Mielenterveystaitoja maahan muuttaneille opiskelijoille -koulutuksessa käsitellään maahan muuttaneiden opiskelijoiden mielenterveyden tukemista ammatillisessa oppilaitoksessa.
MIELI ry tarjoaa puheenvuoroja nuorten mielenterveyden vahvistamiseen liittyvistä ajankohtaisista teemoista kuten luonteenvahvuuksien tukemisesta, itsetunnosta ja resilienssistä.
