Siirry sisältöön

Tapahtumat

Lapset puheeksi® -menetelmäosaajien valtakunnalliset buusteritapaamiset

Oletko käynyt Lapset puheeksi® -koulutuksen ja haluat saada vahvistusta osaamiseesi. Boosteritapaamiset järjestetään etäyhteydellä, joten voit helposti osallistua mistä päin Suomea tahansa. Tarkoituksenamme on tarjota vahvistusta ja innostusta Lapset puheeksi® -työhön.

Varaa ajat ajoissa kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan. Voit myös kysyä Lapset puheeksi® -työn asiantuntijoita mukaan omiin paikallisiin boostereihin  tai LP-verkostoihin. (tlp@mieli.fi)

To 25.4.2024 klo 15-16 Lapset puheeksi® -menetelmäosaajien boosteri aiheesta: Lapsi tai nuori mukana LP -keskustelussa. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä (avautuu uudessa välilehdessä)

Varhaiskasvatuksen esihenkilöille boosteri Lapset puheeksi® -menetelmästä

Jos toimit varhaiskasvatuksessa esihenkilönä, tule kuulemaan mm. Mikä onkaan Lapset puheeksi® -keskustelu? Miten se saadaan sopimaan yhteen Vasu-keskusteluiden kanssa? Mitä hyötyä Lapset puheeksi® -keskusteluista on varhaiskasvatuksessa? Miten esihenkilönä voi tukea keskustelujen toteutumista ja mitä hyötyä siitä on esihenkilötyölle?

Boosteri järjestetään etäyhteydellä 1.10.2025 klo 15-16. Ilmoittaudu mukaan tästä (avautuu uudessa välilehdessä).


Lapset puheeksi® -menetelmää levitetään Eurooppaan

Kolmivuotisessa EU-hankkeessa, Let´s talk about Children in Europe, levitetään ja juurrutetaan menetelmää yhdeksän osallistujamaan voimin. Voit lukea lisää hankkeesta tältä sivulta https://mieli.fi/…/lapset-puheeksi-menetelmaa-levitetaan…/


Lapset puheeksi® -kouluttajakoulutus

Jos olet käynyt Lapset puheeksi® -menetelmäkoulutuksen ja käynyt vähintään viisi LP-keskustelua asiakkaiden kanssa, voit hakeutua kouluttajakoulutukseen. Nyt on tarjolla muutama paikka MIELI ry:n YLVA-hankkeen järjestämään kouluttajakoulutukseen. Kouluttajakoulutus on suunnattu työntekijöille, jotka työssään kohtaavat taloushaasteissa olevien lapsiperheiden vanhempia. Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet oheisesta mainoksesta.


Lapset puheeksi® – infotilaisuudet etäyhteydellä

MIELI ry järjestää yleisiä infoja Lapset puheeksi®-työstä. Voit jakaa tietoa organisaatiossasi. Infotilaisuuksien sisältö:

– Tietoa Toimiva lapsi ja perhe -työn koulutuksista, Lapset puheeksi -työstä ja -toimintakokonaisuudesta (palvelumalli) ja menetelmän käyttöönotosta.

– Lopuksi aikaa kysymyksille ja keskustelulle

Ei erillistä ilmoittautumista, mukaan tapaamiseen pääsee klikkaamalla linkkiä.

24.4.2024 klo 8.30–10.00 Klikkaa tästä infotilaisuuteen (aukeaa uudessa välilehdessä)

16.5.2024 klo 14.00–15.30 Klikkaa tästä infotilaisuuteen (aukeaa uudessa välilehdessä)

5.9.2024 klo 15-16 Klikkaa tästä infotilaisuuteen (avautuu uudessa välilehdessä).


Toimiva lapsi ja perhe -menetelmäosaajien postituslista

Oletko käynyt Lapset puheeksi -menetelmäkoulutuksen tai Toimiva lapsi ja perhe -perheinterventiokoulutuksen? Liity menetelmäosaajien sähköpostilistalle niin saat ajankohtaiset tiedot tapahtumista ja uusista materiaaleista.

Nimi

Lapset puheeksi® ja Toimiva lapsi ja perhe -toimijoiden yhteinen Facebook-ryhmä

Facebook


Toimiva lapsi ja perhe -työn lokikirjat ja manuaalit


Asiakaspalautelinkit

Linkit asiakaspalautteisiin Lapset puheeksi® -keskusteluista, -neuvonpidoista sekä TLP -perheinterventiotapaamisista/ Länkar för klientfeedback för FBT -samltal, -rådslag och Familj och barn i samspel-familjeinterventionen.

Palautteen pyytäminen keskustelujen yhteydessä auttaa meitä kuulemaan, minkälaisina perheet kokevat keskustelut. Palautteet auttavat myös saamaan käsitystä käytyjen keskustelujen määrästä Suomessa. Lisäksi saamme koko maan kattavaa dataa lasten puheeksiotosta, joka vaikuttaa osaltaan myös TLP-työn rahoitukseen tulevaisuudessa. Kiitos kun pyydät palautetta!


Lapset puheeksi® -työn esitteet


TLP-työn avoin materiaalipankki