Ryhmät tukea tarvitseville nuorille

Nuorten vertaistukiryhmät ovat tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea esimerkiksi ihmissuhteissa, tulevaisuuden valinnoissa, tunteiden käsittelyssä tai muuten elämässään. Oma tunne siitä, että voisi hyötyä ryhmään osallistumisesta, on riittävä syy hakea mukaan!  Osallistujat ovat palautteissaan kertoneet, että ryhmä on vähentänyt ahdistusta, vahvistanut itsetuntemusta ja lisännyt voimia hoitaa asioita. He ovat kertoneet kokeneensa yhteenkuuluvuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunnetta sekä luottamusta.

Alla on listattu alkavat ryhmät ja niiden esitteet. Ryhmiin ja kursseille voit hakea lähettämällä yhteystietosi ja hakutoiveesi www.mielenterveysseura.fi > tukea ja apua > ryhmissä (linkki lomakkeeseen jokaisen ryhmän kohdalla). Lomakkeessa annettavia yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoa varten. Tiedot eivät tallennu tietokantaan. Jos hakulomake ei jostain syystä toimi, niin yritä myöhemmin uudelleen.

Voit hakea myös sähköpostilla ryhmatoiminnat@mielenterveysseura.fi tai soittamalla puh. 040 173 2040. Huomioithan, että sähköpostiyhteytemme ei ole suojattu. Sähköpostiviestit poistetaan säännöllisesti.

Ryhmiin kannattaa hakea, vaikka sivuiltamme huomaisitkin, että sinulle sopiva, seuraavaksi alkava ryhmä on jo täynnä. Otamme hakemuksia vastaan jatkuvasti, sillä mikäli hakijoita on paljon, aikaistamme mahdollisuuksien mukaan uuden ryhmän aikataulua.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ryhmät nuorille

LÖYDÄ OMA TARINASI®

Löydä oma tarinasi-ryhmät ovat tarkoitettu nuorille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja tarvitsevat tukea elämäntilanteessaan tai ajattelevat voivansa hyötyä vertaistuesta. Ryhmissä huomioidaan osallistujien yksilöllinen elämäntilanne, tuen tarve, ajankohtaiset tavoitteet ja kysymykset. Ryhmissä käsitellään muun muassa itseen, elämäntilanteeseen, hyvinvointiin ja nuoruuteen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Osallistuminen mahdollistaa uusien näkökulmien sekä keinojen ja voimavarojen löytämisen.

Kuvaus Löydä oma tarinasi ® - ryhmästä

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

LASINEN LAPSUUS

Lasinen lapsuus –ryhmät on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisten päihteiden käytöstä.  Osallistujia yhdistää halu keskustella yhdessä lapsuuden perheen päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista heidän elämäänsä.
Lue lisää lasinen lapsuus.fi-sivuilta

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

 

HELSINGISSÄ KOKOONTUVAT NUORTEN RYHMÄT

Löydä oma tarinasi®-vertaistukiryhmä

18-25 -vuotiaille

Aika: Seuraava ryhmä alkaa 15.8.2019. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 16–18 yhteensä 12 kertaa. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: Kokoontumiset SOS -kriisikeskuksessa Helsingissä. Elo- syyskuun kokoontumiset ovat väistötiloissa, osoitteessa Siltasaarenkatu 13 ja loka- marraskuussa kokoonnutaan remontoiduissa Länsi-Pasilan tiloissa, osoitteessa Maistraatinportti 4 A 4. krs.

HAE TÄSTÄ | ESITE


Löydä oma tarinasi-vertaistukiryhmä nuorille aikuisille (18-29v), joiden vanhempi sairastaa syöpää, syksy 2019

Aika: Ryhmä alkaa 24.9.2019. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa viikoittain. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: SOS-kriisikeskus.

Lisätietoja ohjaajilta: Hannele Lehtonen, hannele.lehtonen@mieli.fi, puh. 040 3548040 tai Kirsi Roos, kirsi.roos@essy.fi, puh. 044 7303303

Hakea voit sähköisen haun kautta, klikkammalla "HAE TÄSTÄ".

ESITE | HAE TÄSTÄ

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS

SYÖPÄJÄRJESTÖT


Löydä oma tarinasi-vertaistukiryhmä transsukupuolisille 23–29-vuotiaille

Aika: Ryhmä alkaa 16.9 ja päättyy 2.12. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 17–19.00 yhteensä 12 kertaa, jonka jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: Syyskuun kokoontumiset ovat väistötiloissa, osoitteessa Siltasaarenkatu 13, 4 krs. ja sen jälkeen kokoonnutaan remontoiduissa Länsi-Pasilan tiloissa, osoitteessa Maistraatinportti 4 A 4. krs.

ESITE | HAE TÄSTÄ


Lasinen lapsuus-vertaistukiryhmä

Ryhmä 18-29- vuotiaille

Ryhmään on jatkuva haku, hakemuksesi huomioidaan seuraavaa ryhmää suunniteltaessa.

Aika: Seuraava ryhmä on vuonna 2020. Tarkemmat tiedot päivittyvät myöhemmin. Ryhmä kokoontuu viikoittain yhteensä 10 kertaa Jatkotapaaminen pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä.

Paikka: SOS-kriisikeskus

HAE TÄSTÄ  | ESITE


Linkkejä muualle:

KUNTOUTUSSÄÄTIÖN RYHMÄT OPPIMISEN JA MIELENTERVEYDEN TUKEMISEEN

NUORISOTIEDOTUSKESKUS KOMPASSI
TUKINET -KRIISIKESKUS VERKOSSA

MLL - MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO: NUORTEN NETTI JA PUHELIN

APUA INFO - HYVINVOINNIN NETTIKIRJASTO
 

SPR - SUOMEN PUNAINEN RISTI: NUORTEN YSTÄVÄPALVELU ja NUORTEN TURVATALOT

NUORTEN KRIISIPISTE
SNELLU - HELSINKI, SEURAKUNTAYHTYMÄN ERITYISNUORISOTYÖN KESKUS
TYTTÖJEN TALO
POIKIEN TALO
NYYTI - OPISKELIJOIDEN TUKIKESKUS
NUORTEN MIELENTERVEYSTALO / TOIVO OMA-APUOHJELMA