Ryhmät tukea tarvitseville nuorille

Nuorten vertaistukiryhmät ovat tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea esimerkiksi ihmissuhteissa, tulevaisuuden valinnoissa, tunteiden käsittelyssä tai muuten elämässään. Oma tunne siitä, että voisi hyötyä ryhmään osallistumisesta, on riittävä syy hakea mukaan!  Osallistujat ovat palautteissaan kertoneet, että ryhmä on vähentänyt ahdistusta, vahvistanut itsetuntemusta ja lisännyt voimia hoitaa asioita. He ovat kertoneet kokeneensa yhteenkuuluvuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunnetta sekä luottamusta.

Alla on listattu alkavat ryhmät ja niiden esitteet. Ryhmiin ja kursseille voit hakea lähettämällä yhteystietosi ja hakutoiveesi www.mielenterveysseura.fi > tukea ja apua > ryhmissä (linkki lomakkeeseen jokaisen ryhmän kohdalla). Lomakkeessa annettavia yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoa varten. Tiedot eivät tallennu tietokantaan. Jos hakulomake ei jostain syystä toimi, niin yritä myöhemmin uudelleen.

Voit hakea myös sähköpostilla ryhmatoiminnat@mieli.fi tai soittamalla puh. 040 173 2040. Huomioithan, että sähköpostiyhteytemme ei ole suojattu. Sähköpostiviestit poistetaan säännöllisesti.

Ryhmiin kannattaa hakea, vaikka sivuiltamme huomaisitkin, että sinulle sopiva, seuraavaksi alkava ryhmä on jo täynnä. Otamme hakemuksia vastaan jatkuvasti, sillä mikäli hakijoita on paljon, aikaistamme mahdollisuuksien mukaan uuden ryhmän aikataulua.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ryhmät nuorille


LÖYDÄ OMA TARINASI®

Löydä oma tarinasi-ryhmät ovat tarkoitettu nuorille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja tarvitsevat tukea elämäntilanteessaan tai ajattelevat voivansa hyötyä vertaistuesta. Ryhmissä huomioidaan osallistujien yksilöllinen elämäntilanne, tuen tarve, ajankohtaiset tavoitteet ja kysymykset. Ryhmissä käsitellään muun muassa itseen, elämäntilanteeseen, hyvinvointiin ja nuoruuteen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Osallistuminen mahdollistaa uusien näkökulmien sekä keinojen ja voimavarojen löytämisen.

Kuvaus Löydä oma tarinasi ® - ryhmästä

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.


VERKOSSA KOKOONTUVAT NUORTEN RYHMÄT

Mulla on ikävä - verkkovertaisryhmä 15-21 -vuotiaille, joilta on kuollut vanhempi

Ryhmän järjestäjänä Suomen nuoret lesket ry.

Aiheena verkkovertaisryhmässä on vanhemman menetys ja sen vaikutus omaan elämään.

Verkkotapaamiset tiistaisin:

20.10 klo 16.30-18.30
3.11 klo 16.30-18.30
17.11 klo 16.30-18.30

Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä!  Haku ryhmään sulkeutuu kun ryhmä tulee täyteen/ viimeistään 1.10.2020.


HELSINGISSÄ KOKOONTUVAT NUORTEN
AIKUISTEN RYHMÄT

Löydä oma tarinasi®-vertaistukiryhmä, syksy 2020

Tämä ryhmä on täynnä! Ryhmään on jatkuva haku, hakemuksesi huomioidaan seuraavaa ryhmää suunniteltaessa.

18-25 -vuotiaille

Aika: Seuraava ryhmä alkaa 17.9 ja kokoontuu torstaisin klo 16.30–18.30 yhteensä 12 kertaa jatkuen 3.12 asti. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: Kokoontumiset SOS -kriisikeskuksessa Maistraatinportti 4 A 4, krs. Helsinki

HAE TÄSTÄ | ESITE


LASINEN LAPSUUS - VERTAISTUKIRYHMÄT

Lasinen lapsuus –ryhmät on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisten päihteiden käytöstä.  Osallistujia yhdistää halu keskustella yhdessä lapsuuden perheen päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista heidän elämäänsä.
Lue lisää lasinen lapsuus.fi-sivuilta

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

Lasinen lapsuus -vertaisryhmä syksyllä 2020

TÄMÄ RYHMÄ ON TÄYNNÄ

Ryhmä on tarkoitettu 18–29 –vuotiaille nuorille aikuisille, jotka ovat lapsuuden perheessään kärsineet aikuisten päihteiden käytöstä.

Ryhmä alkaa torstaina 27.8.2020 klo 16.00 ja kokoontuu viikoittain yhteensä 10 kertaa. Tapaamiset kestävät kaksi tuntia, klo 16-18. Jatkotapaaminen pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä. Ryhmän koko on 6–10 henkilöä. Osallistuminen on ryhmäläisille maksutonta. Ryhmää ohjaa kaksi mielenterveysalan ammattilaista.

HAE TÄSTÄ  | ESITE


Linkkejä muualle:

KUNTOUTUSSÄÄTIÖN RYHMÄT OPPIMISEN JA MIELENTERVEYDEN TUKEMISEEN

NUORISOTIEDOTUSKESKUS KOMPASSI
TUKINET -KRIISIKESKUS VERKOSSA

MLL - MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO: NUORTEN NETTI JA PUHELIN

APUA INFO - HYVINVOINNIN NETTIKIRJASTO
 

SPR - SUOMEN PUNAINEN RISTI: NUORTEN YSTÄVÄPALVELU ja NUORTEN TURVATALOT

NUORTEN KRIISIPISTE
SNELLU - HELSINKI, SEURAKUNTAYHTYMÄN ERITYISNUORISOTYÖN KESKUS
TYTTÖJEN TALO
POIKIEN TALO
NYYTI - OPISKELIJOIDEN TUKIKESKUS
NUORTEN MIELENTERVEYSTALO / TOIVO OMA-APUOHJELMA