Ryhmät tukea tarvitseville nuorille

Nuorten vertaistukiryhmät ovat tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea esimerkiksi ihmissuhteissa, tulevaisuuden valinnoissa, tunteiden käsittelyssä tai muuten elämässään. Oma tunne siitä, että voisi hyötyä ryhmään osallistumisesta, on riittävä syy hakea mukaan!  Osallistujat ovat palautteissaan kertoneet, että ryhmä on vähentänyt ahdistusta, vahvistanut itsetuntemusta ja lisännyt voimia hoitaa asioita. He ovat kertoneet kokeneensa yhteenkuuluvuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunnetta sekä luottamusta.

Alla on listattu alkavat ryhmät ja niiden esitteet. Ryhmiin ja kursseille voit hakea lähettämällä yhteystietosi ja hakutoiveesi www.mielenterveysseura.fi > tukea ja apua > ryhmissä (linkki lomakkeeseen jokaisen ryhmän kohdalla). Lomakkeessa annettavia yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoa varten. Tiedot eivät tallennu tietokantaan. Jos hakulomake ei jostain syystä toimi, niin yritä myöhemmin uudelleen.

Voit hakea myös sähköpostilla ryhmatoiminnat@mieli.fi tai soittamalla puh. 040 173 2040. Huomioithan, että sähköpostiyhteytemme ei ole suojattu. Sähköpostiviestit poistetaan säännöllisesti.

Ryhmiin kannattaa hakea, vaikka sivuiltamme huomaisitkin, että sinulle sopiva, seuraavaksi alkava ryhmä on jo täynnä. Otamme hakemuksia vastaan jatkuvasti, sillä mikäli hakijoita on paljon, aikaistamme mahdollisuuksien mukaan uuden ryhmän aikataulua.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ryhmät nuorille

LÖYDÄ OMA TARINASI®

Löydä oma tarinasi-ryhmät ovat tarkoitettu nuorille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja tarvitsevat tukea elämäntilanteessaan tai ajattelevat voivansa hyötyä vertaistuesta. Ryhmissä huomioidaan osallistujien yksilöllinen elämäntilanne, tuen tarve, ajankohtaiset tavoitteet ja kysymykset. Ryhmissä käsitellään muun muassa itseen, elämäntilanteeseen, hyvinvointiin ja nuoruuteen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Osallistuminen mahdollistaa uusien näkökulmien sekä keinojen ja voimavarojen löytämisen.

Kuvaus Löydä oma tarinasi ® - ryhmästä

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

LASINEN LAPSUUS

Lasinen lapsuus –ryhmät on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisten päihteiden käytöstä.  Osallistujia yhdistää halu keskustella yhdessä lapsuuden perheen päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista heidän elämäänsä.
Lue lisää lasinen lapsuus.fi-sivuilta

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

 

HELSINGISSÄ KOKOONTUVAT NUORTEN RYHMÄT

Löydä oma tarinasi®-vertaistukiryhmä, kevät 2020

Tämä ryhmä on täynnä, ryhmiin on kuitenkin jatkuva haku ja mahdollisuuksien mukaan aikaistamme seuraavan ryhmän ajankohtaa.

18-25 -vuotiaille

Aika: Ryhmä alkaa 20.2.2020. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 16.30–18.30 yhteensä 12 kertaa pois lukien 9.4, 30.4 ja 21.5. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: Kokoontumiset SOS -kriisikeskuksessa Maistraatinportti 4 A 4, krs. Helsinki

HAE TÄSTÄ | ESITE


Löydä oma tarinasi®-vertaistukiryhmä syöpää sairastaville / syövän sairastaneille nuorille aikuisille, kevät 2020

Ryhmä toteutetaan MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ja Sylvan yhteistyönä.

Aika: Ryhmä alkaa tiistaina 4.2.2020 klo 17.00 ja kokoontuu viikoittain yhteensä 10 kertaa. Ryhmän viimeinen kokoontuminen on 7.4.2020. Jatkotapaaminen pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä.

Paikka: Ryhmä kokoontuu Sylvan tiloissa, osoitteessa Jaakonkatu 3 B 3, 00100 Helsinki.

ESITE | HAE TÄSTÄ


Lasinen lapsuus-vertaistukiryhmä, kevät 2020

Ryhmä 18-29- vuotiaille

Toteutetaan yhteistyössä Finfami Uusimaan kanssa

Ryhmässä on paljon hakijoita, mutta paikkoja voi vielä vapautua

Ryhmään on jatkuva haku, hakemuksesi huomioidaan seuraavaa ryhmää suunniteltaessa.

Aika: Seuraava alkaa 2.3.2020. Ryhmä kokoontuu viikoittain yhteensä 10 kertaa Jatkotapaaminen pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä.

Paikka: Ryhmä kokoontuu Finfami Uusimaan tiloissa osoitteessa Jämsänkatu 2 C

HAE TÄSTÄ  | ESITE


Löydä oma tarinasi®-vertaistukiryhmä talousvaikeuksissa oleville nuorille aikuisille

Toteutetaan yhteistyössä Takuusäätiön kanssa

Ryhmä on tarkoitettu 18-30-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka kamppailevat talousvaikeuksien kanssa ja kokevat tarvitsevansa tukea jaksamiseen, elämäntilanteensa jäsentämiseen ja tulevaisuuden suunnittelemiseen.

Ryhmä alkaa 19.2.2020 ja kokoontuu  yhteensä 10 kertaa. Tapaamiset ovat keskiviikkoisin 1-2 viikon välein klo 16-18. Tapaamisten päivämäärät: 19.2., 4.3., 11.3., 25.3., 1.4., 8.4., 15.4., 29.4., 6.5., ja 13.5..

Kokoontumiset SOS -kriisikeskuksessa Helsingissä, osoitteessa Maistraatinportti 4 A 4. krs.

Voit hakea ryhmään täyttämällä sähköisen lomakkeen

HAE TÄSTÄ | ESITE


Linkkejä muualle:

KUNTOUTUSSÄÄTIÖN RYHMÄT OPPIMISEN JA MIELENTERVEYDEN TUKEMISEEN

NUORISOTIEDOTUSKESKUS KOMPASSI
TUKINET -KRIISIKESKUS VERKOSSA

MLL - MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO: NUORTEN NETTI JA PUHELIN

APUA INFO - HYVINVOINNIN NETTIKIRJASTO
 

SPR - SUOMEN PUNAINEN RISTI: NUORTEN YSTÄVÄPALVELU ja NUORTEN TURVATALOT

NUORTEN KRIISIPISTE
SNELLU - HELSINKI, SEURAKUNTAYHTYMÄN ERITYISNUORISOTYÖN KESKUS
TYTTÖJEN TALO
POIKIEN TALO
NYYTI - OPISKELIJOIDEN TUKIKESKUS
NUORTEN MIELENTERVEYSTALO / TOIVO OMA-APUOHJELMA