Ryhmät tukea tarvitseville nuorille

Nuorten vertaistukiryhmät ovat tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea esimerkiksi ihmissuhteissa, tulevaisuuden valinnoissa, tunteiden käsittelyssä tai muuten elämässään. Oma tunne siitä, että voisi hyötyä ryhmään osallistumisesta, on riittävä syy hakea mukaan!  Osallistujat ovat palautteissaan kertoneet, että ryhmä on vähentänyt ahdistusta, vahvistanut itsetuntemusta ja lisännyt voimia hoitaa asioita. He ovat kertoneet kokeneensa yhteenkuuluvuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunnetta sekä luottamusta.

Alla on listattu alkavat ryhmät ja niiden esitteet. Ryhmiin ja kursseille voit hakea lähettämällä yhteystietosi ja hakutoiveesi mieli.fi > tukea ja apua > ryhmissä (linkki lomakkeeseen jokaisen ryhmän kohdalla). Lomakkeessa annettavia yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoa varten. Tiedot eivät tallennu tietokantaan. Jos hakulomake ei jostain syystä toimi, niin yritä myöhemmin uudelleen.

Voit hakea myös sähköpostilla ryhmatoiminnat@mieli.fi tai soittamalla puh. 040 173 2040. Huomioithan, että sähköpostiyhteytemme ei ole suojattu. Sähköpostiviestit poistetaan säännöllisesti.

Ryhmiin kannattaa hakea, vaikka sivuiltamme huomaisitkin, että sinulle sopiva, seuraavaksi alkava ryhmä on jo täynnä. Otamme hakemuksia vastaan jatkuvasti, sillä mikäli hakijoita on paljon, aikaistamme mahdollisuuksien mukaan uuden ryhmän aikataulua.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ryhmät nuorille


LÖYDÄ OMA TARINASI®

Löydä oma tarinasi-ryhmät ovat tarkoitettu nuorille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja tarvitsevat tukea elämäntilanteessaan tai ajattelevat voivansa hyötyä vertaistuesta. Ryhmissä huomioidaan osallistujien yksilöllinen elämäntilanne, tuen tarve, ajankohtaiset tavoitteet ja kysymykset. Ryhmissä käsitellään muun muassa itseen, elämäntilanteeseen, hyvinvointiin ja nuoruuteen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Osallistuminen mahdollistaa uusien näkökulmien sekä keinojen ja voimavarojen löytämisen.

Kuvaus Löydä oma tarinasi ® - ryhmästä

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.


HELSINGISSÄ KOKOONTUVAT NUORTEN
AIKUISTEN RYHMÄT

Löydä oma tarinasi®-vertaistukiryhmä, kevät 2021

18-25 -vuotiaille

Aika: Ryhmä alkaa 9.3.2021 ja kokoontuu tiistaisin klo 16.30–18.30 yhteensä 10 kertaa jatkuen 11.5.2021 asti. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen 8.6.2021.

Paikka: Ryhmä toteutetaan verkossa Webex-alustalla.

HAE TÄSTÄ | ESITE


Löydä oma tarinasi®-vertaistukiryhmä syöpää sairastaville / syövän sairastaneille nuorille aikuisille

Ryhmä toteutetaan MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ja Sylvan yhteistyönä.

Aika: Ryhmä alkaa keskiviikkona 21.4.2021 klo 17.00 ja kokoontuu viikoittain klo 17-19 yhteensä 10 kertaa. Ryhmän viimeinen kokoontuminen on 16.6.2020. Jatkotapaaminen pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä.

Paikka: Ryhmä toteutetaan verkossa Webex-alustalla.

HAE TÄSTÄ | ESITE


LASINEN LAPSUUS - VERTAISTUKIRYHMÄT

Lasinen lapsuus –ryhmät on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisten päihteiden käytöstä.  Osallistujia yhdistää halu keskustella yhdessä lapsuuden perheen päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista heidän elämäänsä.
Lue lisää lasinen lapsuus.fi-sivuilta

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

Ryhmä on tarkoitettu 18–29 –vuotiaille nuorille aikuisille, jotka ovat lapsuuden perheessään kärsineet aikuisten päihteiden käytöstä.

RYHMÄ ON TÄYNNÄ, voit jättää hakemuksesi varasijalle tai seuraavaan ryhmään: Seuraava ryhmä alkaa 17.8.2021 ja kokoontuu tiistaisin klo 16.00-18.00 yhteensä 10 kertaa. Jatkotapaaminen pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä. Ryhmän koko on 6–10 henkilöä. Osallistuminen on ryhmäläisille maksutonta. Ryhmää ohjaa kaksi mielenterveysalan ammattilaista.

HAE TÄSTÄ  | ESITE


Toivon polulla®- vertaistukiryhmä 18-29-vuotiaille
äkillisesti sisaruksen, vanhemman tai
ystävän menettäneille

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat menettäneet läheisensä (sisaruksen, vanhemman tai ystävän) tapaturman, onnettomuuden, sairaskohtauksen tai nopeasti edenneen sairauden kautta. Menetyksestä on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Aika: Ryhmä alkaa 24.8.2021 ja kokoontuu viikoittain 10 kertaa, tiistaisin klo 16.30–18.30. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään yksittäinen jatkotapaaminen. Hae ryhmään viimeistään 2.8.2021 mennessä.

Paikka: Ryhmä on valtakunnallinen, voit osallistua miltä tahansa paikkakunnalta. Ryhmä toteutetaan verkossa Webex-alustalla.

HAE TÄSTÄ | ESITE


Linkkejä muualle:

KUNTOUTUSSÄÄTIÖN RYHMÄT OPPIMISEN JA MIELENTERVEYDEN TUKEMISEEN

NUORISOTIEDOTUSKESKUS KOMPASSI
TUKINET -KRIISIKESKUS VERKOSSA

MLL - MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO: NUORTEN NETTI JA PUHELIN

APUA INFO - HYVINVOINNIN NETTIKIRJASTO
 

SPR - SUOMEN PUNAINEN RISTI: NUORTEN YSTÄVÄPALVELU ja NUORTEN TURVATALOT

NUORTEN KRIISIPISTE
SNELLU - HELSINKI, SEURAKUNTAYHTYMÄN ERITYISNUORISOTYÖN KESKUS
TYTTÖJEN TALO
POIKIEN TALO
NYYTI - OPISKELIJOIDEN TUKIKESKUS
NUORTEN MIELENTERVEYSTALO / TOIVO OMA-APUOHJELMA

KELA: Yhteistyöoppilaitoksissa opiskeleville toisen asteen opiskelijoille suunnattu OPI-kurssi  https://www.kela.fi/opi-kurssi