Siirry sisältöön
Koulutus

Ympäristötunteiden äärellä -vertaisryhmä

Aika:
14.9.2023 – 28.9.2023
Maakunta:
Uusimaa
Ilmoittautumisaika:
21.8.2023 – 14.9.2023
Ilmoittautuminen on päättynyt

Aikataulu

Huolettaako ilmastokriisi, surettaako luontokato, mietityttääkö tulevaisuus? Tule mukaan maksuttomaan Ympäristötunteiden äärellä -ryhmään!

Ympäristökriisin eri osa-alueet ja muut tulevaisuuden epävarmuudet herättävät meissä paljon erilaisia tunteita ja ajatuksia. Toiminta voi auttaa tunteiden käsittelyssä, mutta myös tunteiden äärelle on hyvä pysähtyä, jotta vältämme uupumisen ja kyynistymisen.

Tervetuloa mukaan Jalotukselle (Kivisillantie 12, Kerava) kolmena torstai-iltana 14.9., 21.0. ja 28.9.2023 klo 17–19. 

Ryhmässä tarjotaan tutkittua tietoa ympäristöön liittyvistä tunteista, kokeillaan harjoituksia niiden käsittelyyn, pohditaan oman toiminnan ja tunteiden käsittelyn välistä suhdetta ja jaetaan ajatuksia vertaistuellisesti. Keskustelu on luottamuksellista.

Käsiteltäviä teemoja ovat ympäristötunteiden tunnistaminen, nimeäminen ja jakaminen, ympäristönmuutosten mielenterveys- ja hyvinvointivaikutukset, tunteiden ja tiedon kanssa eläminen, yhteisöjen tuki sekä tulevaisuus. Sisältöä painotetaan osallistujien toiveiden mukaan. Vertaistuen, keskustelun ja vinkkien jakamisen avulla tuetaan omaa hyvinvointia haastavassa tilanteessa.

Ryhmä sopii lähtökohtaisesti kaikille, jotka haluavat vertaistukea ja keskustelua ympäristötunteiden käsittelyyn. Keskeistä työpajassa on luottamuksellisuus, kaikkien ryhmäläisten arvostus, oikeus puhua ja olla puhumatta. Jos sinusta tuntuu, että et esimerkiksi juuri nyt jaksa tai ole valmis kuulemaan muiden kokemuksia, voit kokeilla esimerkiksi itse tehtäviä harjoituksia.

Ryhmä kokoontuu Jalotuksen tuvassa, osoitteessa Kivisillantie 12, Kerava. Tupa sijaitsee Keravan kartanon navetassa (iso punainen rakennus). Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Ryhmä järjestetään osana Jalotuksen avointa toimintaa yhteistyössä Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -hankkeen kanssa. Ryhmän ohjaa Tunne ry:n toiminnanjohtaja Taneli Saari. Ilmoittaudu mukaan 11.9. mennessä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kysymykset ja lisätiedot: Taneli Saari, taneli@tunne.org tai 0503886200

Sivua muokattu 21.6.2024