Siirry sisältöön

Mielenterveystyön rahoitusleikkaukset uhkaavat pandemiasta toipumista

Mielenterveystyöstä säästäminen lisää kustannuksista – jokainen mielenterveyteen sijoitettu euro tuottaa viisi euroa. MIELI ry:n panos suomalaisten hyvinvointiin on keskeinen ja juuri nyt välttämätön.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustukset Veikkauksen varoista ovat vaarassa vähentyä 33 % vuonna 2021. Valtaosa MIELI ry:n toiminnan rahoituksesta tulee sosiaali- ja terveysministeriön jakamista Veikkauksen voittovaroista.

Mielenterveystyöstä säästäminen lisää kustannuksista – jokainen mielenterveyteen sijoitettu euro tuottaa viisi euroa. MIELI ry:n panos suomalaisten hyvinvointiin on keskeinen ja juuri nyt välttämätön. MIELI ry on merkittävin mielenterveyttä edistävän ja ongelmia ehkäisevän työn toteuttaja Suomessa elämän kulun kaikissa vaiheissa. Hallitusohjelma, kansallinen vuoteen 2030 ulottuva mielenterveysstrategia, valtakunnallinen nuorisopoliittinen ohjelma, opetussuunnitelmien perusteet ja monet muut linjaukset painottavat mielenterveyttä edistäviä toimia.

Julkisen talouden kestävyysvajeen kurominen umpeen, työllisyystavoitteiden saavuttaminen ja koronapandemian jälkeinen jälleenrakennustyö vaativat määrätietoisia mielenterveystoimia.

Lue koko kannanotto sekä katsaus MIELI ry:n mielenterveystyöstä:

Sivua muokattu 30.6.2021


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: