Siirry sisältöön

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien mielenterveysosaamista tarjoamalla asianmukaista tietoa psyykkisistä oireista, vähentää mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa ja antaa valmiuksia kohdata mielenterveyden ongelmia. Koulutuksessa opetellaan soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita.

Peruskoulutuksen jälkeen on mahdollista hakea MTEA2-ohjaajakoulutukseen.

Haavoittuva mieli

Mielenterveyden ensiapu® 2 -koulutus (MTEA®2) tarjoaa tutkittua tietoa mielenterveydestä sekä valmiuksia auttaa ja tukea ihmisiä, joilla on mielenterveyden ongelmia. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä, niiden kohtaamisesta sekä mielenterveyden ensiavusta, ei kuitenkaan akuutissa kriisitilanteessa oleville. MTEA®2 koulutus on Mental Health First Aid Australian® rekisteröimä koulutus ja Suomessa Mieli ry:llä on oikeudet tämän koulutusmallin ja -materiaalien käyttöön.

Lähikoulutuksen kesto 14 tuntia, verkkokoulutuksen kesto 12 tuntia. Todistuksen saaminen edellyttää lähikoulutuksessa osallistumista kaikkiin koulutuspäiviin ja verkkokoulutuksessa osallistumista kaikkiin webinaareihin sekä itsenäisesti suoritettavien tehtävien suorittamista. Poissaoloja ei voi korvata ts. korvaavia tehtäviä ei järjestetä. Kaikki koulutuksia pitävät ohjaajat ovat Mieli ry:n kouluttamia ja hyväksymiä. Mikäli sinulla on esteettömyyteen ja/tai saavutettavuuteen liittyviä toiveita, olethan yhteydessä koulutuksen ohjaajaan.

Koulutuksessa käsiteltävät teemat

  • masennus

  • ahdistuneisuus

  • psykoottiset häiriöt

  • päihteiden käyttö ja mielenterveys

  • mielenterveyden kriisit ja itsemurhien ehkäisy

  • mielenterveyden ensiavun askeleet

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen jälkeen

  • tunnistat yleisimmät mielenterveyden häiriöt ja niiden oireet

  • osaat kohdata vaikeassa elämäntilanteessa olevan ihmisen

  • osaat soveltaa mielenterveyden ensiavun askeleita

Ilmoittautuminen ulkoisessa palvelussa


Nuori henkilö Mielinauha rinnassa

Jokainen mieli tarvitsee lohtua

Maailman kriisien ja taloudellisen tilanteen myötä erityisesti kriisityön ja nuorten mielenterveystyön tarve on kasvanut. Lahjoittamalla autat ehkäisemään mielenterveyden ongelmia ja vahvistat kaikenikäisten mielenterveyttä Suomessa.