Siirry sisältöön
Punapaitainen mies istuu sinisen seinän edessä.
Verkkovalmennus on tarkoitettu yrittäjälle, joka haluaa vahvistaa mielensä voimavaroja. Kuva: Pexels.

Yrittäjän mieli -verkkovalmennus on tarkoitettu sinulle yksinyrittäjä tai mikro-/pienyrittäjä, joka tunnistat ensimmäisiä merkkejä jaksamisen ongelmista ja/tai haluat vahvistaa mielesi voimavaroja. Valmennuksen avulla:

  1. Ymmärrät paremmin mielenterveyden merkityksen itsellesi yrittäjänä
  2. Tunnistat omien voimavarojesi ja jaksamisesi tilan ja löydät arjen keinoja niiden vahvistamiseksi
  3. Osaat johtaa itseäsi ja työtäsi paremmin arjessa
  4. Osaat vahvistaa vuorovaikutus- ja tunnetaitojasi sekä kykyäsi toimia joustavasti muutostilanteissa

Verkossa toteutettava valmennusprosessi sisältää itseopiskelumateriaalia, tehtäviä ja harjoituksia sekä kokemusten vaihtoa muiden yrittäjien kanssa. Valmennus toteutetaan MIELI ry:n Moodle-alustalla. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta Moodlesta. Riittää, että sinulla on tietokone tai älypuhelin ja nettiyhteys.

Valmennusprosessi rakentuu kolmesta moduulista. Jokaisessa moduulissa on itseopiskelumateriaali, jonka läpikäyminen kestää noin tunnin. Valmennuksen suorittamiseksi sinun tulee käydä läpi kunkin moduulin itseopiskelumateriaali ja täyttää valmennuksen palautelomake.

Löydät kustakin moduulista lisäksi itsetuntemusta lisääviä pohdinta- ja kirjoitustehtäviä sekä vapaaehtoista lisämateriaalia. Lisäksi voit jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden valmennukseen osallistuvien yrittäjien kanssa verkkokeskusteluissa ja mahdollisissa etätapaamisissa.

Verkkovalmennuksella on aloitus- ja lopetusaika, jonka sisällä voit itse valita milloin ja miten kauan käytät aikaasi.  Alla voit tutustua verkkovalmennuksen sisältöihin:

Ensimmäisessä moduulissa tutustut siihen, miksi mielenterveys on yrittäjän tärkein voimavara ja siihen, mitä tarkoitamme, kun puhumme mielenterveydestä. Perehdyt lisäksi tekijöihin, jotka joko vahvistavat tai heikentävät mielesi voimavaroja. Opit myös, miten voit itse vaikuttaa omaan mielenterveyteesi päivittäisillä arjen valinnoilla.

Toisessa moduulissa löydät keinoja säädellä stressin tasoa itsellesi sopivaksi ja työtäsi tukevaksi. Opit myös mitä työstä palautuminen on ja miksi se on tärkeä osa työprosessia. Tutustut lisäksi erilaisiin palautumisen tapoihin. Moduulin lopuksi perehdyt tekijöihin, joiden avulla saat ylläpidettyä työssäsi iloa ja yrittäjäkipinää ja tutustut oman yrittäjän työsi tuunaamiseen.

Kolmannessa moduulissa perehdyt siihen, miten tunteet ohjaavat toimintaasi ja opit yrittäjyydessä tärkeitä tunnetaitoja. Perehdyt lisäksi siihen, miten voit kohdata ihmiset työssäsi arvostavasti ja kehität vuorovaikutustaitojasi. Lopuksi tutustut muutosjoustavuuteen ja erilaisiin keinoihin, joiden avulla voit lisätä oman mielesi joustavuutta ja kykyäsi selviytyä muutostilanteissa.

Yrittäjä, tule testaamaan verkkovalmennusta

Yrittäjien mielen hyvinvointia tukevaa verkkomenetelmää kehitetään ESR-rahoitteisessa hankkeessa. Yrittäjät pääsevät testaamaan uutta verkkokokonaisuutta kevään ja syksyn 2023 aikana.

Seuraava Yrittäjän mieli -verkkovalmennus alkaa lokakuun 2023 puolessa välissä. Valmennuksessa korostuvat itseopiskelu sekä itsetuntemusta lisäävät, omaa yrittäjyyttä koskevat pohdintatehtävät ja harjoitukset. Valmennusta täydentää Yrittäjän Kriisikeskuksen ohjaama valmennusryhmä, joka sisältää kolme etätapaamista. Verkkovalmennus on maksuton.

Valmennuksen moduulit avautuvat yksi kerrallaan tutustuttavaksi aikataulun mukaisesti, mutta voit itse valita milloin ja miten kauan käytät valmennukseen aikaa. Valmennus päättyy noin marraskuun puolessa välissä. Sen materiaalit ovat kuitenkin käytettävissäsi marraskuun loppuun asti.

Seuraava Yrittäjän mieli -verkkovalmennus toteutetaan 13.10.-22.11.2023.

Verkkovalmennusta tukee Yrittäjän Kriisikeskuksen toteuttama valmennusryhmä, joka kokoontuu 25.10., 8.11. ja 22.11. klo 8.30-10. Tapaamiset ovat vapaaehtoisia ja ne toteutetaan etänä.

Ilmoittautuminen ilmaiseen verkkovalmennukseen alkaa 5.9. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 12.10.

Saat lisätietoja valmennuksesta ja pääset ilmoittautumaan tämän laatikon yläpuolella olevan linkin kautta.

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -logo sekä Euroopan sosiaalirahaston logo

Kiinnostuitko valmennuksesta? Ota yhteyttä.

Kirsi Nurminen

Asiantuntija, Työelämän mielenterveys
+358 40 482 1534
etunimi.sukunimi@mieli.fi