Siirry sisältöön
Henkilö istuu työtuolilla kahvikuppi kädessä ja hymyilee.
Verkkovalmennus on tarkoitettu yrittäjälle, joka haluaa vahvistaa mielensä voimavaroja. Kuva: Pexels.

Yrittäjän mieli -verkkovalmennus on tarkoitettu sinulle yksinyrittäjä tai mikro-/pienyrittäjä, joka tunnistat ensimmäisiä merkkejä jaksamisen ongelmista ja/tai haluat vahvistaa mielesi voimavaroja. Valmennuksen avulla:

  1. Ymmärrät paremmin mielenterveyden merkityksen itsellesi yrittäjänä
  2. Tunnistat omien voimavarojesi ja jaksamisesi tilan ja löydät arjen keinoja niiden vahvistamiseksi
  3. Osaat johtaa itseäsi ja työtäsi paremmin arjessa
  4. Osaat vahvistaa vuorovaikutus- ja tunnetaitojasi sekä kykyäsi toimia joustavasti muutostilanteissa.

Mikäli mielesi voimavarat ovat vähissä ja sinulla on selviä haasteita jaksamisen kanssa, voi verkkovalmennuksen suorittaminen tuntua liian raskaalta. Yrittäjän Kriisikeskuksen matalan kynnyksen keskustelutuki voi palvella sinua tässä tilanteessa paremmin.

Verkossa toteutettava valmennusprosessi sisältää itseopiskelumateriaalia, tehtäviä ja harjoituksia sekä kokemusten vaihtoa muiden yrittäjien kanssa. Valmennus toteutetaan MIELI ry:n Moodle-alustalla. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta Moodlesta. Riittää, että sinulla on tietokone tai älypuhelin ja nettiyhteys.

Valmennusprosessi rakentuu kolmesta moduulista. Jokaisessa moduulissa on itseopiskelumateriaali, jonka läpikäyminen kestää noin tunnin. Valmennuksen suorittamiseksi sinun tulee käydä läpi kunkin moduulin itseopiskelumateriaali.

Löydät kustakin moduulista lisäksi itsetuntemusta lisääviä pohdinta- ja kirjoitustehtäviä sekä vapaaehtoista lisämateriaalia. Lisäksi voit jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden valmennukseen osallistuvien yrittäjien kanssa verkkokeskusteluissa ja mahdollisissa etätapaamisissa.

Verkkovalmennuksella on aloitus- ja lopetusaika, jonka sisällä voit itse valita milloin ja miten kauan käytät aikaasi.  Alla voit tutustua verkkovalmennuksen sisältöihin:

Ensimmäisessä moduulissa tutustut siihen, miksi mielenterveys on yrittäjän tärkein voimavara ja siihen, mitä tarkoitamme, kun puhumme mielenterveydestä. Perehdyt lisäksi tekijöihin, jotka joko vahvistavat tai heikentävät mielesi voimavaroja. Opit myös, miten voit itse vaikuttaa omaan mielenterveyteesi päivittäisillä arjen valinnoilla.

Toisessa moduulissa löydät keinoja säädellä stressin tasoa itsellesi sopivaksi ja työtäsi tukevaksi. Opit myös mitä työstä palautuminen on ja miksi se on tärkeä osa työprosessia. Tutustut lisäksi erilaisiin palautumisen tapoihin. Moduulin lopuksi perehdyt tekijöihin, joiden avulla saat ylläpidettyä työssäsi iloa ja yrittäjäkipinää ja tutustut oman yrittäjän työsi tuunaamiseen.

Kolmannessa moduulissa perehdyt siihen, miten tunteet ohjaavat toimintaasi ja opit yrittäjyydessä tärkeitä tunnetaitoja. Perehdyt lisäksi siihen, miten voit kohdata ihmiset työssäsi arvostavasti ja kehität vuorovaikutustaitojasi. Lopuksi tutustut muutosjoustavuuteen ja erilaisiin keinoihin, joiden avulla voit lisätä oman mielesi joustavuutta ja kykyäsi selviytyä muutostilanteissa.

Yrittäjä, tule mukaan verkkovalmennukseen

Seuraava Yrittäjän mieli -verkkovalmennus toteutetaan 16.5.-16.6.2024 ja se on suunnattu yksin- ja mikroyrittäjille.

Valmennus toteutetaan osana EU-rahoitteista Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, minkä johdosta valmennus on maksuton.

Valmennus sisältää kolme vapaaehtoista etätapaamista, jotka ovat ma 20.5., ke 29.5. ja ma 3.6. klo 10-11.30.

Ilmoittautuminen valmennukseen on käynnissä. Löydät lisätietoja ja pääset ilmoittautumaan tämän laatikon yläpuolella olevasta linkistä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.5.2024.

Yrittäjän mieli -verkkovalmennusta levitetään vuoden 2024 aikana Mielenterveyden työkalupakki -hankkeessa, joka on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. MIELI ry toimii Työterveyslaitoksen toteuttaman hankkeen kumppanina.

Katso videolta, millaisia oivalluksia osallistuneet yrittäjät saivat valmennuksesta

Yrittäjien oivalluksia verkkovalmennuksesta. Video: MIELI ry

Yrittäjän mieli -verkkovalmennus on kehitetty ESR-rahoitteisessa MYÖTE-hankkeessa, joka on päättynyt syksyllä 2023.

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -logo sekä Euroopan sosiaalirahaston logo

Kiinnostuitko valmennuksesta? Ota yhteyttä.

Kirsi Nurminen

Asiantuntija, Työelämän mielenterveys
+358 40 482 1534
etunimi.sukunimi@mieli.fi