Siirry sisältöön
Punapaitainen mies istuu sinisen seinän edessä.
Verkkovalmennus on tarkoitettu yrittäjälle, joka haluaa vahvistaa mielensä voimavaroja. Kuva: Pexels.

Yrittäjän mieli -verkkovalmennus on tarkoitettu sinulle yksinyrittäjä tai mikro-/pienyrittäjä, joka haluat vahvistaa mielesi voimavaroja. Valmennuksen avulla:

  1. Ymmärrät paremmin mielenterveyden merkityksen itsellesi yrittäjänä
  2. Löydät arjen keinoja omien voimavarojesi vahvistamiseksi
  3. Osaat johtaa itseäsi ja työtäsi paremmin arjessa
  4. Osaat vahvistaa vuorovaikutus- ja tunnetaitojasi sekä kykyäsi toimia luovasti muutostilanteissa

Verkossa toteutettava valmennusprosessi sisältää itseopiskelumateriaalia, tehtäviä ja harjoituksia sekä kokemusten vaihtoa muiden yrittäjien kanssa. Valmennus toteutetaan MIELI ry:n Moodle-alustalla. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta Moodlesta. Riittää, että sinulla on tietokone tai älypuhelin ja nettiyhteys.

Valmennusprosessi rakentuu kolmesta moduulista. Jokaisessa moduulissa on itseopiskelumateriaali, jonka läpikäyminen kestää noin tunnin. Valmennuksen suorittamiseksi sinun tulee käydä läpi kunkin moduulin itseopiskelumateriaali ja täyttää valmennuksen palautelomake.

Löydät kustakin moduulista lisäksi itsetuntemusta lisääviä pohdinta- ja kirjoitustehtäviä sekä vapaaehtoista lisämateriaalia. Lisäksi voit jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden valmennukseen osallistuvien yrittäjien kanssa verkkokeskusteluissa ja mahdollisissa etätapaamisissa.

Verkkovalmennuksella on aloitus- ja lopetusaika, jonka sisällä voit itse valita milloin ja miten kauan käytät aikaasi.  Alla voit tutustua maksuttoman verkkovalmennuksen sisältöihin:

Ensimmäisessä moduulissa tutustut siihen, miksi mielenterveys on yrittäjän tärkein voimavara ja siihen, mitä tarkoitamme, kun puhumme mielenterveydestä. Perehdyt lisäksi tekijöihin, jotka joko vahvistavat tai heikentävät mielesi hyvinvointia. Opit myös, miten voit itse vaikuttaa omaan mielenterveyteesi päivittäisillä arjen valinnoilla.

Toisessa moduulissa löydät keinoja säädellä stressin tasoa itsellesi sopivaksi ja työtäsi tukevaksi. Opit myös mitä työstä palautuminen on ja miksi se on tärkeä osa työprosessia. Tutustut lisäksi erilaisiin palautumisen tapoihin. Moduulin lopuksi perehdyt tekijöihin, joiden avulla saat ylläpidettyä työssäsi iloa ja yrittäjäkipinää ja tutustut oman yrittäjän työsi tuunaamiseen.

Kolmannessa moduulissa perehdyt siihen, miten tunteet ohjaavat toimintaasi ja opit yrittäjyydessä tärkeitä tunnetaitoja. Perehdyt lisäksi siihen, miten voit kohdata ihmiset työssäsi arvostavasti ja kehität vuorovaikutustaitojasi. Lopuksi tutustut muutosjoustavuuteen ja erilaisiin keinoihin, joiden avulla voit lisätä oman mielesi joustavuutta ja kykyäsi selviytyä muutostilanteissa.

Yrittäjä, tule testaamaan verkkovalmennusta

Värikkään seinän edessä istuu hymyillen kolme miestä, joista yksi osoittaa sormellaan kohti kuvan katsojaa.
Yrittäjät pääsevät testaamaan uutta verkkomenetelmää kevään 2023 aikana. Kuva: Pexels.

Yrittäjien mielen hyvinvointia tukevaa verkkomenetelmää kehitetään ESR-rahoitteisessa hankkeessa. Yrittäjät pääsevät testaamaan uutta verkkokokonaisuutta kevään 2023 aikana.

Seuraava Yrittäjän mieli -verkkovalmennuksen testiryhmä alkaa pääsiäisen jälkeen huhtikuussa 2023. Kevään testiryhmä on suunnattu mikro- ja pienyrittäjille. Valmennuksessa korostuvat itseopiskelu sekä itsetuntemusta lisäävät, omaa yrittäjyyttä koskevat pohdintatehtävät ja harjoitukset. Valmennus ei sisällä tapaamisia muiden valmennukseen osallistuvien yrittäjien kanssa.

Valmennuksen moduulit avautuvat yksi kerrallaan tutustuttavaksi aikataulun mukaisesti, mutta voit itse valita milloin ja miten kauan käytät valmennukseen aikaa. Valmennus päättyy toukokuun puolessa välissä. Sen materiaalit ovat kuitenkin käytettävissäsi toukokuun loppuun asti. Valmennukseen osallistuminen on maksutonta.

Yrittäjän mieli -verkkovalmennus mikro- ja pienyrittäjille toteutetaan 11.4.-12.5.2023.

Ilmoittautuminen alkaa 1.3. Ilmoittaudu mukaan verkkovalmennukseen viimeistään 31.3.

Saat lisätietoja valmennuksesta ja pääset ilmoittautumaan laatikon yläpuolella olevan linkin kautta.

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -logo sekä Euroopan sosiaalirahaston logo

Kiinnostuitko valmennuksesta? Ota yhteyttä.

Kirsi Nurminen

Asiantuntija, Työelämän mielenterveys
+358 40 482 1534
etunimi.sukunimi@mieli.fi