Siirry sisältöön
Punapaitainen mies istuu sinisen seinän edessä.
Verkkovalmennus on tarkoitettu yrittäjälle, joka haluaa vahvistaa mielensä voimavaroja. Kuva: Pexels.

Yrittäjän mieli -verkkovalmennus on tarkoitettu sinulle yksinyrittäjä tai mikro-/pienyrittäjä, joka tunnistat ensimmäisiä merkkejä jaksamisen ongelmista ja/tai haluat vahvistaa mielesi voimavaroja. Valmennuksen avulla:

  1. Ymmärrät paremmin mielenterveyden merkityksen itsellesi yrittäjänä
  2. Tunnistat omien voimavarojesi ja jaksamisesi tilan ja löydät arjen keinoja niiden vahvistamiseksi
  3. Osaat johtaa itseäsi ja työtäsi paremmin arjessa
  4. Osaat vahvistaa vuorovaikutus- ja tunnetaitojasi sekä kykyäsi toimia joustavasti muutostilanteissa

Verkossa toteutettava valmennusprosessi sisältää itseopiskelumateriaalia, tehtäviä ja harjoituksia sekä kokemusten vaihtoa muiden yrittäjien kanssa. Valmennus toteutetaan MIELI ry:n Moodle-alustalla. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta Moodlesta. Riittää, että sinulla on tietokone tai älypuhelin ja nettiyhteys.

Valmennusprosessi rakentuu kolmesta moduulista. Jokaisessa moduulissa on itseopiskelumateriaali, jonka läpikäyminen kestää noin tunnin. Valmennuksen suorittamiseksi sinun tulee käydä läpi kunkin moduulin itseopiskelumateriaali.

Löydät kustakin moduulista lisäksi itsetuntemusta lisääviä pohdinta- ja kirjoitustehtäviä sekä vapaaehtoista lisämateriaalia. Lisäksi voit jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden valmennukseen osallistuvien yrittäjien kanssa verkkokeskusteluissa ja mahdollisissa etätapaamisissa.

Verkkovalmennuksella on aloitus- ja lopetusaika, jonka sisällä voit itse valita milloin ja miten kauan käytät aikaasi.  Alla voit tutustua verkkovalmennuksen sisältöihin:

Ensimmäisessä moduulissa tutustut siihen, miksi mielenterveys on yrittäjän tärkein voimavara ja siihen, mitä tarkoitamme, kun puhumme mielenterveydestä. Perehdyt lisäksi tekijöihin, jotka joko vahvistavat tai heikentävät mielesi voimavaroja. Opit myös, miten voit itse vaikuttaa omaan mielenterveyteesi päivittäisillä arjen valinnoilla.

Toisessa moduulissa löydät keinoja säädellä stressin tasoa itsellesi sopivaksi ja työtäsi tukevaksi. Opit myös mitä työstä palautuminen on ja miksi se on tärkeä osa työprosessia. Tutustut lisäksi erilaisiin palautumisen tapoihin. Moduulin lopuksi perehdyt tekijöihin, joiden avulla saat ylläpidettyä työssäsi iloa ja yrittäjäkipinää ja tutustut oman yrittäjän työsi tuunaamiseen.

Kolmannessa moduulissa perehdyt siihen, miten tunteet ohjaavat toimintaasi ja opit yrittäjyydessä tärkeitä tunnetaitoja. Perehdyt lisäksi siihen, miten voit kohdata ihmiset työssäsi arvostavasti ja kehität vuorovaikutustaitojasi. Lopuksi tutustut muutosjoustavuuteen ja erilaisiin keinoihin, joiden avulla voit lisätä oman mielesi joustavuutta ja kykyäsi selviytyä muutostilanteissa.

Yrittäjä, tule mukaan verkkovalmennukseen

Seuraava Yrittäjän mieli -verkkovalmennus toteutetaan alkuvuodesta 2024. Tarkemmat tiedot valmennuksesta ja ilmoittautumislinkki ilmestyvät tälle sivulle ennen vuoden vaihdetta.

Yrittäjän mieli -verkkovalmennus on kehitetty ESR-rahoitteisessa MYÖTE-hankkeessa, joka on päättynyt syksyllä 2023.

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -logo sekä Euroopan sosiaalirahaston logo

Kiinnostuitko valmennuksesta? Ota yhteyttä.

Kirsi Nurminen

Asiantuntija, Työelämän mielenterveys
+358 40 482 1534
etunimi.sukunimi@mieli.fi