Siirry sisältöön

5 vinkkiä yrittäjän mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi

Mielenterveys on olennainen osa yrittäjän työkykyä. Se on erityisesti yksinyrittäjälle tärkein voimavara. Oma jaksamisesi ja mielesi hyvinvointi vaikuttavat suoraan yrityksesi toimintaan ja menestykseen. Onneksi mielenterveyttä voi ja kannattaa vahvistaa. Pienet arjen valinnat lisäävät yrittäjän mielen hyvinvointia. Katso alta viisi hyvän mielen vinkkiä yrittäjälle.
Kuva: Canva

1. Vahvista työsi voimavaroja

Tunnista mikä tuottaa iloa ja energiaa sinulle työssäsi. Huomaa, missä juuri sinä olet hyvä. Pysähdy pohtimaan, mikä on työsi merkitys.

2. Panosta palautumiseen

Muista, että mukavastakin työstä pitää palautua. Rakenna pieniä palautumisen hetkiä osaksi arkeasi. Irrottaudu työstä vapaa-ajalle ja nauti myös työn ulkopuolisesta elämästä.

3. Tunnista jaksamisesi rajat

Opettele tunnistamaan liiallisen stressin merkit ja oman jaksamisesi rajat. Stressaantuneena et aina itse tunnista olevasi stressaantunut.

4. Vahvista verkostojasi

Rakenna ja vahvista sosiaalisia ja ammatillisia verkostojasi. Osallistu tilaisuuksiin ja tapaa muita yrittäjiä. On tärkeää tuntea kuuluvansa porukkaan ja saada palautetta työstä.

5. Ole ystävä itsellesi

Harjoittele myötätuntoa itseäsi kohtaan. Puhu itsellesi ystävällisesti. Opettele hyväksymään oma keskeneräisyytesi ja epätäydellisyytesi.

Tutustu Yrittäjän mieli -verkkovalmennukseen

Sivua muokattu 8.5.2023


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: