Siirry sisältöön

Hyvän kuuntelijan peli

Alakouluikäisille suunnattujen tulostettavien pelikorttien avulla harjoitellaan pareittain kohtaamisen ja hyvän kuuntelijan taitoja.

Kortit sisältävät keskustelua ja positiivista kohtaamista ohjaavia vinkkejä. Tulosta liitteen sivut kaksipuoleisena, niin saat valmiit pelikortit! Pelin tavoitteena on harjaantua kuuntelemaan ja kysymään kuulumisia.

Opettaja kertoo tehtävän tavoitteen ja näyttää korttien avulla, miten Hyvän kuuntelijan peli toimii. Oppilaat pelaavat pareittain. Se, joka toimii ensin kertojana, saa vihreäkulmaiset kertojan kortit ja hänen parinsa oranssikulmaiset kuuntelijan kortit. Kumpikin nostaa vuorotellen eri pakoista kortin, jolloin kertojan ja kuuntelijan roolit vaihtuvat joka kerta. Kertoja kertoo kortissa pyydetyn asian muutamalla lauseella (ei siis liian lyhyesti) ja kuuntelija toimii hyvänä kuuntelijana annetun ohjeen mukaisesti.

Peli puretaan keskustelemalla harjoituksen herättämistä tunteista. Mitkä kuuntelemisen tavat tuntuivat kertojasta erityisen hyvältä?

Vinkki: Valikoituja kortteja voi käyttää esimerkiksi viikon ensimmäisellä tunnilla tai päivittäinkin kuulumisten vaihtoon pareittain tai ryhmissä.

Lataa

Lisää aiheesta

Tunne- ja kaveritaitokortit alakouluun

Alakouluikäisille suunnattujen tunne- ja kaveritaitokorttien avulla harjoitellaan tunteiden tunnistamista, nimeämistä ja ilmaisua sekä vuorovaikutustaitoja.

Millainen on sinun tarinasi? maahan muuttaneille lapsille

”Millainen on sinun tarinasi?” on juliste ja työväline maahanmuuton käsittelemiseen lasten ja perheiden kanssa. Juliste kertoo sarjakuvamaisessa muodossa yhden tarinan Suomeen muutosta. Sarjakuva kuvaa maahanmuuton sopeutumisprosessia.

Tunnepilvet sanoilla ja kuvilla

Tunnepilvityöskentelyn tavoitteena on opettaa lapsille ja nuorille tunnesanoja ja -ilmauksia sekä tarjota väline tunteiden tunnistamiseen, sanoittamiseen ja ilmaisuun.

Sivua muokattu 21.3.2024


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: