Siirry sisältöön

Itsetuhoisen henkilön turvasuunnitelma

Turvasuunnitelman tarkoitus on tehdä valmis toimintasuunnitelma mahdollisia itsetuhoisia vaaratilanteita varten ja ehkäistä itsemurhayritys.
Kuvakaappaus turvasuunnitelmavideosta.

MIELI ry:n itsemurhien ehkäisykeskus on tehnyt vapaasti käytettävän turvasuunnitelmapohjan sekä viisi ohjevideota turvasuunnitelman laatimiseen. Perehdythän alla oleviin ohjevideoihin ennen turvasuunnitelman käyttöönottoa. Ohjevideoilla on esitetty näytelty asiakastilanne turvasuunnitelman laatimisesta. Videot on laadittu ammattiauttajia varten, mutta ne ovat vapaasti kaikkien katsottavissa. Voit tulostaa turvasuunnitelman vapaasti omaan käyttöösi tai käyttää sitä työssäsi.

Turvasuunnitelman tarkoitus on tehdä valmis toimintasuunnitelma mahdollisia itsetuhoisia vaaratilanteita varten ja ehkäistä itsemurhayritys. Suosittelemme vahvasti täyttämään turvasuunnitelman yhdessä ammattiauttajan kanssa. Pidä valmis turvasuunnitelma helposti saatavilla ja kerro siitä turvasuunnitelmassa mainituille henkilöille.

Turvasuunnitelma, osa 1: Henkilökohtaiset varoitusmerkit

Tällä videolla työntekijä ja asiakas tunnistavat asiakkaan itsetuhoisuuteen liittyvät henkilökohtaiset varoitusmerkit.

Turvasuunnitelma, osa 2: Henkilökohtaiset toimintastrategiat

Tällä videolla työntekijä ja asiakas tunnistavat mitä asiakas voi itse tehdä välttyäkseen itsetuhoiseen tilaan ajautumiselta.

Turvasuunnitelma, osa 3: Auttavat tahot

Tällä videolla työntekijä ja asiakas tunnistavat kehen asiakas voi olla yhteydessä tai minne hänen tulee mennä, jotta hän ei olisi vaarassa yrittää itsemurhaa. 

Turvasuunnitelma, osa 4: Ympäristön turvallisuus

Tällä videolla työntekijä ja asiakas tunnistavat miten ympäristön turvallisuutta voi parantaa itsetuhoisten vaaratilanteiden varalta.

Turvasuunnitelma, osa 5: Syyt elää

Tällä videolla työntekijä ja asiakas tunnistavat asiakkaan elämänhaluun liittyviä henkilökohtaisia syitä ja motiiveja.

Lataa turvasuunnitelmapohja käyttöösi:

Sivua muokattu 3.3.2023


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: