Siirry sisältöön

Itsemurhien ehkäisykeskus antaa tukea itsemurhaa yrittäneille ja heidän läheisilleen sekä itsemurhan tehneiden omaisille.

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai olet huolissasi läheisestäsi, voit soittaa Kriisipuhelimeen 09 2525 0111 (auki 24/7) tai kirjoittaa Tukinettiin. Nuorille suunnattu Sekasin-chat päivystää ma-pe klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24. Jos tilanne on edennyt hengenvaaralliseksi, soita 112 tai hakeudu lähimpään päivystykseen.

Itsemurhien ehkäisykeskuksen tarjoama tuki on tarkoitettu kaikille itsemurhaa yrittäneille henkilöille mahdollisimman pian itsemurhayrityksen jälkeen. Käytössämme on Linity-mallin mukainen kriisiapu itsemurhaa yrittäneille henkilöille. Muu mahdollinen hoito tai tuki ei estä keskusteluihin osallistumista.

Palvelu on asiakkaille maksutonta eikä ajan varaamiseksi tarvita lähetettä. Työskentely on luottamuksellista ja työntekijää sitoo vaitiolovelvollisuus. Itsemurhien ehkäisykeskus ei tarjoa terveydenhuollon palveluja.

Työskentely auttoi ymmärtämään tapahtuneita yrityksiä ja antoi myös toivoa selvitä jatkossa vaikeista hetkistä.” -Asiakaspalaute

Ajan­va­raus asia­kas­vas­taa­no­tol­le

Helsinki

Puhelin: 0800 98 030 (ma-to klo 9-12, muina aikoina käytössä on puhelinvastaaja, johon voi jättää yhteydenottopyynnön. Kerro vastaajan nauhoitteelle nimesi sekä puhelinnumerosi.)
Sähköposti: iek@mieli.fi
Osoite: MIELI Kriisikeskus Helsinki, Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki

Kuopio

Puhelin: 040 5089 099 (ti-pe klo 9-15)
Osoite: Kuopion Kriisikeskus, Kallanranta 9, (Sisäänkäyntiosoite Sepänkatu 1), 70100 Kuopio

Apua itsemurhayrityksen jälkeen eri puolilla Suomea

Itsemurhien ehkäisykeskus on kouluttanut Linity-mallin menetelmäosaajia MIELI ry:n kriisikeskusverkostoon eri puolille Suomea. Voit varata ajan Linity-menetelmään koulutetulle kriisityöntekijälle. Katso paikkakunnat alla olevan painikkeen kautta.

Vertaistukiryhmät

Järjestämme myös vertaistukiryhmiä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille sekä itsemurhaa yrittäneiden läheisille. Lisätietoja vertaistukiryhmien sivuilla.

Oli turvallinen olo täällä käydessä sekä parempi olo täältä lähtiessä kuin tullessa.