Siirry sisältöön

Mielen hyvinvointia tukeva valmennus luo nuorelle vahvan pohjan sekä urheiluun, liikuntaan että elämään. Turvallisessa toimintaympäristössä nuori urheilija tulee hyväksytyksi omana itsenään, voi näyttää tunteitaan, ilmaisee ajatuksiaan sekä saa epäonnistua, oppia virheistä ja yrittää uudelleen.

Nuori mieli urheilussa -verkkokursseilta valmentaja saa konkreettisia työkaluja valmennukseen. Valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia pienilläkin teoilla. Sisällöt on suunnattu ensisijaisesti 10–15-vuotiaiden toimintaan. Niitä voi soveltaa eri ikäryhmille.

Verkkokurssit

Nuori mieli urheilussa -verkkokurssit sisältävät käytännönläheisiä ladattavia materiaaleja valmentajille ja opastuksen niiden käyttöön. Verkkokurssit ovat maksuttomia. Kurssit voi suorittaa omaan tahtiin, eikä suorittajan tarvitse kirjautua mihinkään palveluun.

Lue lisää


Vie sisällöt valmennusarkeen

Yllä olevat verkkokurssit tutustuttavat Nuori mieli urheilussa -toimintatpoihin ja opastavat niiden viemisessä valmennusarkeen. Mielen hyvinvointi luo nuorille urheilijoille vahvemmat lähtökohdat urheilussa ja elämässä.

Alla olevista linkeistä voit lukea lyhyesti mielen hyvinvoinnin ulottuvuuksista urheilussa sekä mielen hyvinvoinnin suunnitelmallisesta edistämisestä arkivalmennuksessa (Oppia kentälle ja elämään).

Seuraesimerkki, yhteinen kehitysprosessi

Kauniainen haluaa edistää lasten ja nuorten hyvinvointia heidän harrastusympäristöissään. Kunta lähti liikkeelle kutsumalla vuoden 2022 lopulla Kauniaisissa toimivat neljä Tähtiseuraa yhteiseen suunniteluun. Lue alla olevasta linkistä artikkeli kehitysprosessin käynnistämisestä. Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran EteläSuomen Liikunnan ja Urheilun Etelätuuli-verkkolehdessä 7.3.2023.


Tulevat tapahtumat

Verkkokahvilaan ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki kahvilapäivänä aamupäivällä. Pääset ilmoittautumaan alla olevan tapahtumalinkin kautta.

Piirretty purjevene, joka on Nuori mieli urheilussa -tunnuskuva.

Nuori mieli urheilussa -verkkokahvila 18.4.2023

Nuori mieli urheilussa -verkkokahviloita järjestetään muutaman kuukauden välein. Tiistaina 18.4. vieraana on Tanja Niemi, Suomen Urheiluliiton valmennusosaamisen kehittäjä. Aihe: Nuoren urheilijan mielen taidot osana harjoittelun suunnittelua ja toteutusta.

Menneet tapahtumat

Verkkokurssien julkaisuwebinaari 16.5.2022, tallenne

Alla on linkki 16.5.2022 pidetyn verkkokurssien julkaisuwebinaarin tallenteeseen. Webinaarissa keskusteltiin Nuori mieli urheilussa -toimintatapojen merkityksestä ja esiteltiin verkkokurssien sisällöt.


Lisää aiheesta

Voimistelija aerobic

Nuori mieli urheilussa -blogit

Blogeissa käsitellään mielen hyvinvointia edistäviä toimintatapoja urheilussa. Blogit liittyvät Nuori mieli urheilussa -kokonaisuuteen lasten ja nuorten valmentajille.

Valmentaja ja joukkue antavat läpyt toisilleen nurmikentällä

Nuori mieli urheilussa -podcastit

Tämä podcast-sarja käsittelee mielen hyvinvoinnin ja mielenterveyden teemoja urheilussa. Podcastit liittyvät Nuori mieli urheilussa -kokonaisuuteen, joka on suunnattu lasten ja nuorten valmentajille.

Mielen hyvinvoinnin ulottuvuudet urheilussa ovat turvallinen toimintaympäristö, ihmissuhteet ja vuorovaikutus, aikaansaaminen, läsnäolo ja uppoutuminen, myönteisyys sekä merkityksellisyys.
Oikean yläkulman painikkeesta voit valita katsottavaksi kuuden eri ulottuvuuden videot.

Valmentajahaastattelut

Valmentaja Konsta Kuusinen nojaa jääkiekkomailaan

Valmentaminen on kahdensuuntaista luottamusta

”Hyvä valmentaja on välittävä, läsnäoleva ja kuunteleva. Jos valmennuksessa näkyy valmentajan oma vahva arvopohja, ollaan pitkällä”, sanoo Konsta Kuusinen, Grankulla IFK:n jääkiekon taitovalmentaja.