Siirry sisältöön

Mielen hyvinvointia tukeva valmennus luo nuorelle vahvan pohjan sekä urheiluun, liikuntaan että elämään. Turvallisessa toimintaympäristössä nuori urheilija tulee hyväksytyksi omana itsenään, voi näyttää tunteitaan, ilmaisee ajatuksiaan sekä saa epäonnistua, oppia virheistä ja yrittää uudelleen.

Nuori mieli urheilussa -verkkokursseilta valmentaja saa konkreettisia työkaluja valmennukseen. Kokonaisuuden muut sisällöt (blogit, valmentajahaastattelut jne.) täydentävät sisältöjä ja kertovat käytännön valmennustilanteista sekä valmentajien ajatuksista.

Valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia pienilläkin teoilla. Sisällöt on suunnattu ensisijaisesti 10–15-vuotiaiden toimintaan. Niitä voi soveltaa eri ikäryhmille.

Nuoret harjoittelevat urheilukentällä
Pienillä teoilla valmentaja voi vahvistaa urheilevien lasten ja nuorten mielen hyvinvointia.

Verkkokurssit

Nuori mieli urheilussa -verkkokurssit sisältävät käytännönläheisiä ladattavia materiaaleja valmentajille ja opastuksen niiden käyttöön. Verkkokurssit ovat maksuttomia. Kurssit voi suorittaa omaan tahtiin, eikä suorittajan tarvitse kirjautua mihinkään palveluun.

Nuori mieli urheilussa -verkkokurssi kaikille valmentajille, n 30 min

Verkkokurssi tutustuttaa toimintatapoihin, joiden avulla valmentaja voi urheiluympäristöissä tukea ja vahvistaa nuorten mielen hyvinvointia.

Verkkokurssi kaikille valmentajille (noin 30 min) on suunnattu 10–15-vuotiaiden valmentajille eri lajeissa. Valmentajien lisäksi kurssia suositellaan joukkueenjohtajille, huoltajille ja seuran johdolle. Sisältöä voi sovelta muillekin ikäryhmille.

Nuori mieli urheilussa – syventävä verkkokurssi, n 3 tuntia

Toteuttamalla pitkäjänteisesti Nuori mieli urheilussa -toimintatapoja valmennuympäristöissä voi valmentaja edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia. Verkkokurssi opastaa viemään mielen hyvinvointia edistävät toimintatavat kausisuunnitelmaan ja arkivalmennukseen.

Syventävä verkkokurssi (noin 3 tuntia) sopii kaikille valmentajille ja erityisesti kokeneemmille valmentajille, valmennuspäälliköille, ammattivalmentajille, valmentajien kouluttajille ja vastaavissa tehtävissä toimiville henkilöille. Sisältöä voi soveltaa eri ikäryhmille.

Lue lisää


Seuraava verkkokahvila tammikuussa 2023

Tule verkkokahvilaan keskustelemaan Nuori mieli urheilussa -toimintatavoista. Verkkokahvilat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia Teams-yhteydellä kaikille aiheesta kiinnostuneille valmentajille, ohjaajille ja seuratoimijoille.

Seuraava verkkokahvila toteutetaan tammikuussa 2023. Tiedot ja ilmoittautumislinkki tulevat tähän joulukuun aikana.

Coach Webinaari 9.11.2022, tallenne

Järjestimme yhteistyössä Suomen Valmentajien kanssa webinaarin Nuori mieli urheilussa -sisältöjä hyödyntäen kokonaisvaltaisempaa valmennusta 9.11.2022. Webinaarissa kokeneet valmentajat ja valmentajakouluttajat Martina Roos-Salmi ja Jani Lakanen kertoivat miten he ovat vieneet sisällöt arkivalmennukseen.

Verkkokurssien julkaisuwebinaari 16.5.2022, tallenne

Alla on 16.5. pidetyn verkkokurssien julkaisuwebinaarin tallenne. Webinaarissa keskusteltiin Nuori mieli urheilussa -toimintatapojen merkityksestä ja esiteltiin verkkokurssien sisällöt.


Mielen hyvinvoinnin ulottuvuudet osaksi kausisuunnitelmaa

MIELI ry:n Nuori mieli urheilussa -sisällöt voi viedä osaksi arkivalmennusta. Mielen hyvinvointi luo nuorille urheilijoille vahvemmat lähtökohdat urheilussa.

  • Aloita tutustumalla mielen hyvinvoinnin ulottuvuuksiin urheilussa (linkki alla). Nämä ulottuvuudet perustuvat PERMA-teoriaan, täydennettynä turvallisuudella. Teorian ulottuvuudet ovat myönteisyys, läsnäolo ja uppoutuminen, ihmissuhteet, merkityksellisyys sekä aikaansaaminen.
  • Parhaimmillaan mielen hyvinvoinnin edistäminen on kiinteä ja suunnitelmallinen osa nuorten urheilijoiden kausiohjelmaa. Hyvinvointia tukevia teemoja voi toteuttaa pienin tehtävin esimerkiksi kuukauden jaksoissa, aloittaen esimerkiksi ystävyys- ja ryhmätyötaidoista. Blogissa kerrotaan yhdestä toteutustavasta:

Mielen hyvinvoinnin ulottuvuudet urheilussa ovat turvallinen toimintaympäristö, ihmissuhteet ja vuorovaikutus, aikaansaaminen, läsnäolo ja uppoutuminen, myönteisyys sekä merkityksellisyys.