Siirry sisältöön

Mielen hyvinvointia tukeva valmennus luo nuorelle vahvan pohjan sekä urheiluun, liikuntaan että elämään. Turvallisessa toimintaympäristössä nuori urheilija tulee hyväksytyksi omana itsenään, voi näyttää tunteitaan, ilmaisee ajatuksiaan sekä saa epäonnistua, oppia virheistä ja yrittää uudelleen. Nuori mieli urheilussa on kokonaisuus, josta valmentaja saa konkreettisia työkaluja valmennukseen.

Nuori mieli urheilussa -sisällöt on suunnattu ensisijaisesti 10–15-vuotiaiden toimintaan. Valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia pienilläkin teoilla. Sisältöjä voi soveltaa eri ikäryhmille.

Nuoret harjoittelevat urheilukentällä
Pienillä teoilla valmentaja voi vahvistaa urheilevien lasten ja nuorten mielen hyvinvointia.

Verkkokurssit

Verkkokurssit sisältävät käytännönläheisiä ladattavia materiaaleja valmentajille ja opastuksen niiden käyttöön. Verkkokurssit ovat maksuttomia. Kurssit voi suorittaa omaan tahtiin, eikä suorittajan tarvitse kirjautua mihinkään palveluun.

Nuori mieli urheilussa -verkkokurssi kaikille valmentajille

Verkkokurssi kaikille valmentajille (noin 30 min) on suunnattu ensisijaisesti 10–15-vuotiaiden lasten ja nuorten valmentajille eri lajien urheiluseuroissa. Valmentajien lisäksi kurssia suositell aan joukkueenjohtajille, huoltajille ja seuran johdolle.

Kurssi tutustuttaa toimintatapoihin, joiden avulla valmentaja voi harjoituksissa tukea ja vahvistaa nuorten mielen hyvinvointia. Sisältöä voi soveltaa eri ikäryhmille.

Nuori mieli urheilussa – syventävä verkkokurssi

Syventävä verkkokurssi (noin 3 tuntia) sopii kaikille valmentajille ja erityisesti kokeneemmille valmentajille, valmennuspäälliköille, ammattivalmentajille, valmentajien kouluttajille ja vastaavissa tehtävissä toimiville henkilöille. Sisältöä voi soveltaa eri ikäryhmille.

Kurssi opastaa viemään Nuori mieli urheilussa -toimintatavat suunnitellusti kausiohjelmaan ja arkivalmennukseen. Toteuttamalla pitkäjänteisesti Nuori mieli urheilussa toimintatapoja valmennuksessa voi valmentaja edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia.

Lue lisää

Tervetuloa verkkokahvilaan

Tule verkkokahvilaan keskustelemaan Nuori mieli urheilussa -toimintatavoista. Verkkokahvilat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia Teams-yhteydellä kaikille aiheesta kiinnostuneille valmentajille, ohjaajille ja seuratoimijoille.

Ensimmäinen verkkokahvila pidettiin 7.6. Seuraava verkkokahvila on elokuun puolivälin jälkeen. Verkkokahvilan ajankohta ja ilmoittautumislinkki julkaistaan tässä.

Verkkokurssien julkaisuwebinaari 16.5.2022

Alla on 16.5. pidetyn verkkokurssien julkaisuwebinaarin tallenne. Webinaarissa keskusteltiin Nuori mieli urheilussa -toimintatapojen merkityksestä ja esiteltiin verkkokurssien sisällöt.

16.5. julkaistu MIELI ry:n uutinen verkkokursseista.

Tilaa Nuori mieli urheilussa -hankkeen infoja

Tilaa alla olevalla lomakkeella hankkeemme ajankohtaisia infoja sähköpostiisi.

.

Mielen hyvinvoinnin ulottuvuudet osaksi kausisuunnitelmaa

MIELI ry:n Nuori mieli urheilussa -sisällöt voi viedä osaksi arkivalmennusta. Mielen hyvinvointi luo nuorille urheilijoille vahvemmat lähtökohdat urheilussa.

  • Aloita tutustumalla mielen hyvinvoinnin ulottuvuuksiin urheilussa (linkki alla). Nämä ulottuvuudet perustuvat PERMA-teoriaan, täydennettynä turvallisuudella. Teorian ulottuvuudet ovat myönteisyys, läsnäolo ja uppoutuminen, ihmissuhteet, merkityksellisyys sekä aikaansaaminen.
  • Parhaimmillaan mielen hyvinvoinnin edistäminen on kiinteä ja suunnitelmallinen osa nuorten urheilijoiden kausiohjelmaa. Hyvinvointia tukevia teemoja voi toteuttaa pienin tehtävin esimerkiksi kuukauden jaksoissa, aloittaen esimerkiksi ystävyys- ja ryhmätyötaidoista. Blogissa kerrotaan yhdestä toteutustavasta:
Mielen hyvinvoinnin ulottuvuudet urheilussa ovat turvallinen toimintaympäristö, ihmissuhteet ja vuorovaikutus, aikaansaaminen, läsnäolo ja uppoutuminen, myönteisyys sekä merkityksellisyys.