Siirry sisältöön
Mies seisoo kädet taskussa varastohyllyjen edessä.
Mielen hyvinvointi on yrittäjälle tärkeä voimavara ja menestyvän yritystoiminnan edellytys. Kuva: Pexels.

Mielen hyvinvointi on yrittäjän pääomaa ja yritystoiminnan keskeinen menestystekijä. Mielen hyvinvointia ja omia mielenterveystaitoja voi vahvistaa kaiken ikää, ja hyvissä ajoin ennen hankalia, yrittäjän jaksamista tai yritystoimintaa haastavia tilanteita.

Tukea jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin edistämiseen

MIELI ry toteuttaa yrittäjille suunnattuja verkkovalmennuksia sekä ammatillisesti ohjattuja vertaisryhmiä. MIELI ry:n kriisikeskusverkosto, ja erityisesti Yrittäjän Kriisikeskus, tarjoaa myös keskustelutukea yrittäjille elämän ja yritystoiminnan muutostilanteissa. Lisäämme yrittäjien tietoisuutta ja ymmärrystä mielenterveyttä tukevista arkikäytännöistä lisäksi muun muassa yrittäjätilaisuuksissa pidettävillä puheenvuoroilla.


Keskustelutukea Yrittäjän Kriisikeskuksesta

Yrittäjän Kriisikeskus tarjoaa ammatillista keskustelutukea erilaisiin elämänhaasteisiin. Maksuton palvelu on saatavilla etäyhteyksin valtakunnallisesti sekä kasvokkain Kainuussa, Rovaniemellä, Sastamalassa ja Huittisissa. Varaa aika Yrittäjän Kriisikeskukseen, jos koet esimerkiksi huolta tulevaisuudesta tai hyvinvoinnistasi, stressiä, väsymystä tai hankaluutta sovittaa yhteen yrittäjän työtä ja perhe-elämää.


Vertaistukea yksin- ja pienyrittäjien ryhmistä

MIELI ry toteuttaa valtakunnallisia vertaistukiryhmiä yksin- ja pienyrittäjille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea jaksamiseensa. Kuusi tapaamiskertaa sisältävät ryhmät toteutetaan etäyhteydellä.

Ryhmät ovat maksuttomia ja niiden sisältö tarkennetaan osallistujien toiveiden perusteella. Ryhmään hakeneet haastatellaan ryhmän toiminnan edistämiseksi.

Seuraava yksin- ja pienyrittäjien vertaisryhmä toteutetaan 9.9.-14.10.2024.


Mielenterveystaitojen vahvistamista verkkovalmennuksella

MIELI ry toteuttaa yrittäjille suunnattuja verkkovalmennuksia jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Valmennuksen tavoitteena on yrittäjien mielenterveystaitojen vahvistuminen.

Verkkovalmennuksen avulla yksinyrittäjät sekä mikro- ja pienyritysten yrittäjät tunnistavat oman mielensä hyvinvoinnin tilan ja osaavat käyttää konkreettisia välineitä oman mielenterveytensä vahvistamiseksi.

Yrittäjien mielen hyvinvointia tukeva verkkomenetelmä on kehitetty ESR-rahoitteisessa MYÖTE-hankkeessa, ja nyt sitä levitetään osana EU-rahoitteista Mielenterveyden työkalupakki -hanketta.