Siirry sisältöön
Mies seisoo kädet taskussa varastohyllyjen edessä.
Mielen hyvinvointi on yrittäjän tärkein voimavara ja menestyvän yritystoiminnan edellytys. Kuva: Pexels.

Mielen hyvinvointi on yrittäjän pääomaa ja yritystoiminnan keskeinen menestystekijä. Mielen hyvinvointia ja omia mielenterveystaitoja voi vahvistaa kaiken ikää, ja hyvissä ajoin ennen hankalia, yrittäjän jaksamista tai yritystoimintaa haastavia tilanteita.

Tukea jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin edistämiseen

MIELI ry toteuttaa yrittäjille suunnattuja hyvinvointikoulutuksia sekä ammatillisesti ohjattuja hyvinvointiryhmiä. Tarjoamme myös keskustelutukea yrittäjille elämän ja yritystoiminnan muutostilanteissa. Lisäämme yrittäjien tietoisuutta ja ymmärrystä mielenterveyttä tukevista arkikäytännöistä muun muassa yrittäjätilaisuuksissa pidettävillä puheenvuoroilla.


Keskustelua ja vertaistukea Yrittäjän Kriisikeskuksesta

Yrittäjän Kriisikeskus tarjoaa ammatillista keskustelutukea erilaisiin elämänhaasteisiin. Maksuton palvelu on saatavilla etäyhteyksin valtakunnallisesti sekä kasvokkain Kainuussa, Rovaniemellä, Sastamalassa ja Huittisissa. Varaa aika Yrittäjän Kriisikeskukseen, jos koet esimerkiksi huolta tulevaisuudesta tai hyvinvoinnistasi, stressiä, väsymystä tai hankaluutta sovittaa yhteen yrittäjän työtä ja perhe-elämää.

Yrittäjän Kriisikeskus järjestää säännöllisesti yksin- ja pienyrittäjille suunnattuja vertaisryhmiä. Kuusi tapaamiskertaa sisältävät ryhmät toteutetaan etäyhteyksillä. Ryhmät ovat maksuttomia ja ne kootaan siten, että osallistuvat yrittäjät tulevat eri aloilta ja eri paikkakunnilta.


Verkkovalmennus mielenterveystaitojen vahvistamiseksi

MIELI ry toteuttaa yrittäjille suunnattuja verkkovalmennuksia jaksamisen ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Valmennuksen tavoitteena on yrittäjien mielenterveystaitojen vahvistuminen.

Verkkovalmennuksen avulla yksinyrittäjät sekä mikro- ja pienyritysten yrittäjät tunnistavat oman mielensä hyvinvoinnin tilan ja osaavat käyttää konkreettisia välineitä oman mielenterveytensä vahvistamiseksi.

Yrittäjien mielen hyvinvointia tukevaa verkkomenetelmää kehitetään ESR-rahoitteisessa hankkeessa. Yrittäjät pääsevät testaamaan uutta verkkokokonaisuutta syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana. Verkkovalmennus valmistuu hankkeen päättyessä elokuussa 2023.

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -logo sekä Euroopan sosiaalirahaston logo