Siirry sisältöön

Suomen Pakolaisavun ja MIELI ry:n yhteisessä Rinnakkain-hankkeessa tarjotaan tukea ja työkaluja aikuisille maahanmuuttaneille sekä koulutusta ja neuvontaa organisaatioille antirasismin teemoista.

Hanke edistää yhteiskunnan vastaanottavuutta lisäämällä julkisen ja kolmannen sektorin antirastista osaamista. Vuoden 2024 alussa käynnistetty kolmevuotinen hanke on EU:n Turvapaikka- maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) osarahoittama hanke.

Rinnakkain – Antirasismia arkeen hankkeen aikana koulutamme vapaaehtoisohjaajia vertaisryhmäohjaajaksi. Hankkeen vapaaehtoiset saavat valmiuksia rasismin vaikutusten käsittelyyn, kattavan koulutuksen tehtävään ja työkaluja vertaistukiryhmien vetämiseen. Vertaisryhmien tarkoituksena on luoda turvalliset tilat rasismi kokemusten ja tunteiden purkuun sekä tarjota eväitä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Rinnakkain -hankkeen ammattilaisille ja organisaatioille suunnatut koulutukset vahvistavat ammattitaitoa kohdata asiakkaita ja osaamista antirasismista. Antirasismi on nimensä mukaisesti rasismin vastavoima. Hanke tarjoaa tukea yhdenvertaisuusosaamisen kehittämiseen sekä antirasistisen työkalujen omaksumiseen.