Siirry sisältöön

Sinä Riität -vertaistukiryhmä vanhemmille ja huoltajille, joiden alaikäinen lapsi on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, syksy 2024

Sinä Riität- ryhmät toimivat ammatillisessa ohjauksessa ja mahdollistavat vanhemmille ja huoltajille kokemusten, ajatusten ja tunteiden jakamista muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Toiminnan keskeisenä tavoitteena on vanhempien ja huoltajien selviytymiskeinojen ja voimavarojen tunnistaminen, vahvistaminen sekä uusien näkökulmien löytäminen. Ryhmää ohjaavilta kokeneilta ammattilaisilta saa myös tietoa ja ohjeistusta muihin mahdollisesti tarvittaviin palveluihin.

Aika:
28.8.2024 – 21.1.2025
Paikka:
Ryhmä on valtakunnallinen, voit osallistua miltä tahansa paikkakunnalta. Kokoontumiset toteutetaan Teams etäyhteydellä videovälitteisesti ja yksityisyyttä kunnioittaen.
Hinta:
Ryhmä on osallistujilleen maksuton.
Hae ryhmään

Huoltajien jaksaminen on ensisijaista lapsen ja koko perheen toipumisessa. Lapsen vanhemmat ja huoltajat ovat avainasemassa ja ensisijaisia tukemaan lasta rikosprosessin eri vaiheissa sekä mahdollisimman normaalin arjen turvaamisessa. Asiantuntijoiden ohjaaman vertaistuen avulla moni vanhempi on saanut tukea vaikeisiin tilanteisiin sekä tietoa ja voimaa selviytymiseen.

Toteutus & ajankohta

Ryhmä alkaa 28.8.2024 ja päättyy 21.1.2025. Ryhmä kokoontuu ensimmäiset 5 kertaa viikoittain ja siitä eteenpäin harvennetusti yhteensä noin 10 kertaa. Ryhmään valitaan alkukartoituksen kautta ja se on osallistujille maksuton, mutta edellyttää sitoutumista.

Ryhmään hakeminen

Ryhmään haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella.
Osallistujien ryhmävalinnat toteutetaan alkukartoituksen pohjalta. Se ei ole sitova ja voit keskustelun jälkeenkin pohtia osallistumistasi, kysyä ryhmään liittyviä kysymyksiä sekä mahdollisuuttasi sitoutua ryhmään.

Järjestäjätahot ja ohjaajat

Ryhmän järjestää Suojellaan Lapsia ry ja ryhmää ohjaavat kokeneet asiantuntijat.
Erityisasiantuntija, psykoterapeutti, nina.vaaranen-valkonen(at)suojellaanlapsia.fi, puh 040 747 8829
Kehityspsykologian asiantuntija katariina.leivo(at)suojellaanlapsia.fi puh 0400 818 030

Lisätietoja

Lisätietoa ryhmästä Suojellaan Lapsia ry:n Sinä Riität sivuilta: Sinä Riität – Suojellaan Lapsia. Sivuilla myös kuunneltavissa Sinä Riität podcast, jossa haastateltavana vanhempi, jonka lapsi on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi.

Ryhmän esite


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: