Siirry sisältöön

Huolituoli tänä kesänä Ruisrockissa

Tulevan kesän Ruisrockissa festarikävijä voi saada välitöntä henkistä tukea Mieli ry:n Huolituolissa. Festareilla päivystää neljän kriisikeskuksen työntekijöitä ja vapaaehtoisia.
Usein huolet kevenevät kertomalla. MIELI ry:n Huolituolissa voi purkaa sydäntään matalalla kynnyksellä. Kuva: Mika Pakarinen

Mieli ry:n Huolituoli on matalan kynnyksen tila, jossa tarjotaan henkistä tukea erilaisiin tilanteisiin, mitä festarikävijä voi kohdata. Mieli ry:n Kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa kertoo palvelusta seuraavaa:

”Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi oman kaveriporukan hukkaaminen, yksinäisyyden kokemus väkijoukossa, erimielisyydet ystävien kanssa tai tarve rauhoittua hetki: keskustelemaan saa tulla tilanteessa kuin tilanteessa. Kukaan ei ole yksin, vaan apua on saatavilla.”

Mieli ry:n ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat keskusteluapua myös festivaalin artisteille, talkoolaisille ja työntekijöille. Festareilla päivystää Turun, Rauman, Salon ja pääkaupunkiseudun SOS kriisikeskuksen työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Ruisrock tarjoaa myös mahdollisuuden saada erityistä tukea häirintätapauksissa. Apua tarjoaa häirintäyhteyshenkilö, johon saa helposti yhteyden esimerkiksi puhelimitse tai anonyymillä ilmoituksella.

Tukipalveluiden lisäksi Ruisrockissa noudatetaan festivaalietikettiä, joka luo kaikille osallistujille yhteiset pelisäännöt. Etiketissä painotetaan kanssajuhlijoiden huomioimista ja kunnioitusta, yhdenvertaisuutta sekä kehollista itsemääräämisoikeutta”

Ruisrock järjestetään 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa.

Ruisrock järjestetään 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa.

Mikä Huolituoli?

MIELI ry:n Huolituolissa voi keventää mieltään keskustelulla koulutetun vapaaehtoisen tai ammattilaisen kanssa. Luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä.

Kyseessä on matalan kynnyksen tila, jossa tarjotaan henkistä tukea erilaisiin tilanteisiin. Huolituoli voidaan kantaa mihin tilaan vain, joko livenä tai virtuaalisena. 

Huolituoliin voi istahtaa tänä kesänä mm. Provinssirockissa ja Ruisrockissa. Myös Pikku Kakkosen nalleilla oli kesällä 2021 oma Huolituolinsa. 

Sivua muokattu 5.7.2022