Siirry sisältöön

Koronan aiheuttaman huolen kanssa ei tarvitse jäädä yksin – kriisityöntekijät antavat keskusteluapua etäyhteyksin

Poikkeusaikana MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kriisikeskuksissa eri puolilla Suomea autetaan videoyhteyksin tai puhelimitse. Ajan voi varata soittamalla suoraan kriisikeskukseen. Keskustelu kriisityöntekijän kanssa on maksutonta.

”Monia ahdistaa ja pelottaa koronavirustilanne. Keskusteluapu auttaa ahdistukseen. Nyt poikkeustilasta johtuen olemme siirtäneet kasvokkaiset tapaamiset kriisityöntekijöiden kanssa videoyhteyksillä toteutettaviksi”, kommentoi MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kriisiauttamisen johtaja Outi Ruishalme.

Kynnyksenä videotapaamisille on usein tottumattomuus käyttää laitteita, mutta ensimmäisen kokeilun jälkeen käyttö tuntuu jo helpommalta.

”Useimmilla on kotona kameralla varustettu tietokone, tabletti tai älypuhelin ja näiden avulla videotapaaminen onnistuu. Kannattaa uskaltaa kokeilla! Ja mikäli videoyhteydet eivät toimi, voidaan keskustella puhelimitse”, rohkaisee Kimmo Räty Pohjois-Karjalan kriisikeskuksesta.

Aika varataan soittamalla kriisikeskukseen. Osaan kriisikeskuksista ajan voi varata myös sähköisen ajanvarauskalenterin kautta. Ajan voi varata mistä tahansa 22 kriisikeskuksesta ympäri Suomen omasta sijainnista riippumatta. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta mieli.fi/kriisikeskusverkosto. Apu on asiakkaalle maksutonta.

Keskusteluapua on antavat myös Kriisipuhelin, verkkokriisikeskus Tukinet ja nuorille suunnattu Sekasin-chat. Lisätietoja mieli.fi/tukea-ja-apua.

Jokainen meistä tarvitsee jonkun, joka kuuntelee. Löydä oma tapasi auttaa – mielinauha.fi

Sivua muokattu 29.6.2021


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: