Siirry sisältöön

Kymmenes Mental Health Art Week virittää yhteyksiä taiteen ja kulttuurin keinoin 20.-26.5.2024  

MIELI ry:n Mental Health Art Week (MHAW) -tapahtumaviikko järjestetään jälleen toukokuun lopulla, tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Lukuisten paikallisten kumppanien lisäksi vuoden valtakunnallisena tapahtumayhteistyökumppanina toimii tänä vuonna Suomen Sinfoniaorkesterit ry.  
puhallinkvartetti soittaa eläväisesti

Eri puolilla Suomea järjestetään viikon aikana tapahtumia, joiden tarkoitus on viestiä kulttuurin hyvää tekevistä vaikutuksista mielenterveydelle.  

”Erityisesti nyt, kun kaikesta säästetään ja leikataan, matalan kynnyksen kulttuuritapahtumille on tilausta. Ne kohottavat mieltä ja muistuttavat meitä siitä, ettei hyvä elämä koostu vaan arjen velvollisuuksista, vaan maailmassa on olemassa myös henkistä rikkautta, joka kasvaa jakamalla sitä yhteisöllisesti muiden kanssa”, kommentoi tapahtumaviikon suunnittelija ja koordinaattori Melis Arı-Gürhanlı. 

Lähes kaksisataa kulttuuritapahtumaa eri puolilla Suomea 

Mental Health Art Week (MHAW) -viikolla pääsee nauttimaan kulttuurielämyksistä kolmellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea. Matalan kynnyksen kulttuuri- ja taidetapahtumat vahvistavat paikallista hyvinvointia ja lisäävät ymmärrystä kulttuurin ja taiteen vaikutuksista mielenterveyteen.   

Tapahtumaviikko mahdollistaa hyvän mielen hetkiä ja kohtaamisia kulttuurin, taiteen ja musiikin parissa. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti kaikille avoimia ja maksuttomia.  

Yhteydet virittyvät kulttuurin voimin 

Vuoden tapahtumien teema yhteys näkyy ja kuuluu niin konserteissa, työpajoissa, näyttelyissä, teatteriesityksissä, kuin katutaidetapahtumissakin.  

MIELI ry:n paikallisyhdistykset toteuttavat tapahtumia yhteistyössä Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkestereiden sekä lukuisten muiden paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.  

Osana MHAW -tapahtumaviikkoa kulttuurielämyksiä ovat tarjoamassa mm. Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Lapin kamariorkesteri, Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Lohjan kaupunginorkesteri, Joensuun kaupunginorkesteri, Tampere Filharmonia, Turun filharmoninen orkesteri sekä Kamariorkesteri Avanti!.  

Tarkemmat tiedot paikkakuntakohtaisista tapahtumista löytyvät www.mieli.fi/mhaw -sivulta.  

MHAW-viikkoa voi seurata myös MHAW:n omilta Facebook-sivuilta.

Mental Health Art Week rantautui Skotlannista Suomeen vuonna 2014.  Sosiaalisessa mediassa käytämme aihetunnisteita #MHAW2024, #hyväämieltäkulttuurista, #viritäyhteys ja englannin kielellä #connectingintune.  

Lisätietoa Mental Health Art Weekista: Suunnittelija & MHAW-koordinaattori 
melis.ari@mieli.fi p. 040 186 8122   


Jokainen mieli tarvitsee lohtua.

Maailman kriisien ja taloudellisen tilanteen myötä erityisesti kriisityön ja nuorten mielenterveystyön tarve on kasvanut. Lahjoittamalla autat ehkäisemään mielenterveyden ongelmia ja vahvistat kaikenikäisten mielenterveyttä Suomessa. 


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: